L’empresari rosinc Miquel Gotanegra és reelegit president de l’Associació de Càmpings de Girona

Associació de Càmpings de Girona

Els participants a l’Assemblea de l'Associació de Càmpings de Girona amb el president reelegit i les autoritats

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, i el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement, Ferran Roqué elogien la gran tasca que fa Miquel Gotanegra pel sector turístic

Associació de Càmpings de Girona
Els participants a l’Assemblea de l’Associació de Càmpings de Girona amb el president reelegit i les autoritats

L’empresari rosinc, Miquel Gotanegra, va ser reelegit ahir president de l’Associació de Càmpings de Girona, durant l’assemblea que es va dur a terme a les instal·lacions de la seu de Darnés Grup, a Torroella de Montgrí. Aquest serà el seu segon mandat de quatre anys al front de l’entitat. En el seu discurs, Gotanegra va destacar que “l’objectiu és continuar fent camí cap a l’excel·lència i això s’aconsegueix amb l’esforç diari dels càmpings, amb les inversions continuades del sector (en els darrers quatre anys de més de 70 milions) i amb la il·lusió constant que tenim per tirar endavant”.

El president de l’Associació, així mateix, va agrair la tasca de la junta directiva i de l’equip tècnic, per assegurar tot seguit que torna agafar la presidència “amb energies renovades, amb entusiasme i optimisme i amb un gran agraïment. Som una gran família i la suma de tots és la que ens dóna força”. L’alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, i el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement, Ferran Roquer, van elogiat, durant l’acte de cloenda, la gran tasca que fa pel sector del càmping, en particular, i el turisme, en general.

Gotanegra també va remarcar que “els càmpings s’han convertit en grans Parcs de Vacances, amb una oferta que aporta experiències úniques als visitants. El sector és un dels que creen més ocupació a l’estiu, amb uns 6.500 treballadors, una xifra que s’ha incrementat en els darrers anys”.

Increment del turisme català a la temporada d’enguany

El balanç d’aquesta temporada inclou uns resultats semblants als de la temporada passada i amb una demanda que s’allarga fins a finals de setembre seguint la tònica de la temporada anterior. L’ocupació al juliol ha estat més baixa, però les darreres setmanes d’agost i començament de setembre s’han incrementat les reserves en relació al mateix període de l’any passat. Les xifres són, en el seu conjunt, semblants a la temporada anterior.
Els càmpings de les comarques de Girona han registrat ocupacions al juliol d’entre el 65 i el 70% i a l’agost d’una mitjana del 85%, amb puntes del 95%. El reelegit president de l’Associació apunta com a novetat un increment progressiu del turisme català, “gràcies a la gran tasca que fa el sector i a les campanyes de promoció cada cop hi ha més catalans que opten per passar les seves vacances en un càmping”. Quan s’entra en un càmping es percep tot el potencial que té el sector i es pot viure l’experiència d’allotjar-se en parcs de vacances, un fet que fa que molts clients repeteixin”. Com a repte pendent, el president de l’Associació manté que cal aconseguir més clients al juliol (aquest mes es depèn molt de les dates de les vacances escolars d’altres països).

Els càmpings gironins han consolidat  les xifres pel que fa a l’ocupació dels establiments. El 2016 es va registrar un creixement del  1’2 per cent respecte l’any anterior. Al 2015 els càmpings de les comarques gironines van tancar l’exercici amb un 3 per cent més d’ocupació respecte al 2014  capgirant la tendència de resultats negatius dels  7 anys anteriors. Tot i això, queda el repte pendent del juliol i per aquest motiu es preparen noves promocions a més països per obrir nous mercats a Europa i consolidar els existents.

Els càmpings gironins estan cada cop més especialitzats en turisme familiar, cicloturisme, nàutic, actiu, cultural, enoturisme, de golf, de salut,  glamping…. I una de les  línies a seguir la propera temporada és potenciar aquesta especialització.

En defensa de la democràcia

En relació als fets dels darrers dies a Catalunya, l’Associació vol manifestar el seu rebuig a qualsevol acció contrària a la democràcia i als drets de la ciutadania.

L’Associació de càmpings de les comarques de Girona és la més antiga d’Espanya, compta amb 75 associats (més del 80 per cent dels càmpings de les comarques de Girona) i ofereix 119.308 places d’allotjament. El total de places d’allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.