L’Equip d’Atenció Primària de Roses desenvoluparà el programa “Nens en moviment” a Castelló d’Empúries

Equip d'Atenció Primària de Roses

Programa dissenyat per tractar l’obesitat infantil i promocionar hàbits saludables

Equip d'Atenció Primària de RosesTot i que encara no té data determinada l’EAP, Equip d’Atenció Primària, de Roses, iniciarà properament a Castelló d’Empúries el programa “Nens en moviment”, dissenyat per el tractament de l’obesitat infantil i la promoció dels hàbits saludables, i adreçat a infants de 7 a 12 anys i a les seves famílies.

Una iniciativa la qual portaran a terme la pediatra Laia Ymbert i la infermera pediatra, Maria Payán.

Es tracta d’un seguit d’actuacions dirigides especialment als alumnes de segon, tercer, quart, cinquè i sisè d’educació primària amb sobrepès o obesitat, que tenen per objectiu ajudar-los a adquirir conceptes bàsics d’alimentació saludable, a incrementar el temps que dediquen a l’activitat física i a mantenir o augmentar la seva autoestima.

Un dels principals problemes relacionats amb l’obesitat infantil és la repercussió que aquesta té en la qualitat de vida del menor. L’excés de pes tendeix a perpetuar-se fins a la vida adulta i això comporta un factor de risc de malalties que hi estan associades. Per aquest motiu, les estratègies d’intervenció inclouen un abordatge de la conducta i els hàbits dels infants, així com del seu entorn familiar, que implica canvis nutricionals, emocionals i d’estil de vida.

Està previst que “Nens en moviment” es porti a terme tots els dijous, de 18 a 20 hores, durant 11 setmanes.

Assenyalar que l’ Equip d’Atenció Primària de Roses ofereix assistència al Centre d’Atenció Primària de la Vila, a més dels consultoris locals de Cadaqués, Castelló d’Empúries, Empuriabrava, Palau Saverdera i Pau, atenen a una població aproximada de 34.000 habitants.