L’equip de Gorditos Team de Roses torna a l’Àfrica per ajudar als més desfavorits

Gorditos Team de Roses

Els Gorditos Team amb les autoritats de Roses, membres de l'equip de suport, amics i la mascota de l'ONG Pilotes per un Somriure

És el quart any que els Gorditos Team participaran en el ralli Maroc Challenge per repartir material entre la mainada del Marroc

Gorditos Team de Roses
Els Gorditos Team amb les autoritats de Roses, membres de l’equip de suport, amics i la mascota de l’ONG Pilotes per un Somriure

Els ha agafat el gustet això d’ajudar als demés. Els Gorditos Team, equip de rallis composat pel pilot Josep Lluís Martos i el copilot Sergio Cayuela, van participar per primer cop al Maroc Challenge l’any 2015. Es tracta d’un ralli pel desert del Marroc que té com a principal objectiu ajudar a la població més desvalguda dels pobles per ona passa la prova. Tot i que mecànicament l’experiència va resultar de pena, a causa de les averies que va partir el Ford Escort amb el que van anar, humanament va ser inoblidable.
Va ser una experiència enriquidora, en la qual en lloc de regalar “unes sabates, per exemple, que només se les pots posar una persona, vam donar pilotes per jugar a futbol, ja que amb una fas feliç a 20 nens”. Una bona idea que va tenir el Gorditos Team que va esdevenir en la creació de l’ONG Pilotes per un Somriure.

I va ser una experiència esportiu-solidària tant inoblidable per Martos y Cayuela que a l’any següent, al 2016 no tan sols va repetir amb una Renault 6, sinó que van engrescar a més rosincs per participar amb tres cotxes al Ralli Maroc-Challenge.  

Evidentment, el Gorditos Team, tot i que sols, van tornar l’any passat al Marroc. En aquella ocasió també va ser a bord d’un vehicle d’última generació, un Citroen AX “de 28 anys”.

I el gustet per ajudar als demés no l’ha mantingut els Gorditos Team durant aquests anys, sinó que l’ha augmentat, ja que enguany Josep Lluís Martos i Sergio Cayuela participaran en una nova edició del Maroc Challenge “amb un Fiat Panda 4×4 amb el suport de 2 cotxes més, els quals a banda de portar més material venen amb l’objectiu de fer una tasca solidària. Dos vehicles als quals hem d’agrair als seus conductors la seva solidaritat perquè podrien perfectament disputar el ralli, però renuncien a fer-ho per ajudar-nos en portar tot el material possible i que arribi la màxima quantitat de gent”, ha afirmat Martos.

I el material que portaran serà “a part de pilotes, xandalls per a la mainada, material escolar i caçat, que en allà és molt impotant”, ha desvetllat el pilot de Gorditos Team.

Pel que fa a la part esportiva, “l’objectiu és arribar a meta, si podem arribar en un lloc destacat o fer podi serà molt bo perquè tindria molt més ressò, evidentment, però nosaltres ens donarem per satisfets si creuem la línia d’arribada de l’última etapa, perquè aquesta edició del Ralli-Challenge és, segons els mateixos organitzadors, la més dura que s’ha celebrat fins ara, ja que normalment creues el Marroc de Nord a Sud, però enguany després d’arribar a vall de tot del país, on ens trobarem les dunes més grans del desert, per la qual cosa la pala serà una eina fonamental per treure el cotxe de la sorra, haurem de tornar un altre cop cap al Nord”.

Josep Lluís Martos i Sergio Cayuela sortiran aquest proper dijous, 29 de novembre de Roses en direcció a Motril. En allà s’embarcaran en un Ferry que els portarà fins a la població marroquina de Nador per fer les verificacions dels cotxes i poder començar el ralli.

El Ralli Maroc-Challenge 2018 es composa de les següents etapes:

  • Nador – Midelt – etapa d’enllaç, dissabte 1 de desembre
  • Midelt – Erfoud – 1ª etapa, diumege 2 de desembre
  • Erfoud – Zagora – 2ª etapa, dilluns 3 de desembre
  • Zagora – Zagora – 3ª etapa, dimarts, 4 de desembre
  • Zagora – Merzouga – 4ª etapa, dimecres, 5 de desembre
  • Merzouga – Mengoub (Bivouac) – 5ª etapa, dijous 6 de desembre
  • Mengoub – Saidia – 6ª i última etapa, divendres 7 de desembre