L’equip de Raids de l’Illa de Rodes fa podi al Triraid de l’Ardenya

Ferran Díaz i Francesc Torrent, al tercer esglaó del podi

El TriRaid de l’Ardenya, composat, com el seu nom indica, per tres disciplines esportives, la primera de BTT-O, de 35 km, la segona Trail Running i orientació urbana a peu, d’11km,  i la tercera i última de Caiac, d’1 km, es va disputar ahir diumenge al terme municipal de Sant Feliu de Guíxols. Una prova en la que l’equip de l’Illa de Rodes Júnior Raid Team va pujar al tercer esglaó del podi.

Ferran Díaz i Francesc Torrent, al tercer esglaó del podi

50 equips van prendre la sortida en el TriRaid de l’Ardenya, entre d’ells 5 de l’Institut Illa de Rodes de Roses, el Raid Team “Vailetes”, format per Ariadna Lòpez i Jenny Triviño; el Makokis Team, composat per Àlex Díaz i Cesar Rivero; el Godmuni Illa de Rodes Raid Team, amb Toni Muné i Ester Bonmatí; el Collonuts Raid Team, amb Jaume Garcia i Alfons Deu; i  l’Illa de Rodes Junior Raid Team, format per Ferran Díaz i Francesc Torrent.

De tots cinc, Díaz i Torrent, components del Júnior, van aconseguir la tercera posició de la prova. Un tercer lloc que bé podia haver sigut un segon si no hagués estat per una punxada en una roda de la bicicleta de Ferran als últims quilòmetres de la cursa. De fet, gairebé van estar situats a  la segona posició durant tot els transcurs d’aquest TriRaid, però la mala sort en forma de punxada els va fer caure al tercer esglaó del podi.

L’objectiu que s’havien marcat aquests dos esportistes de l’institut rosinc en aquest TriRaid era acabar en el podi. I ho han aconseguit, però els va deixar mal sabor de boca. Clar, quan vas tota la prova anant en segona posició i al final acabes tercer, no et compensa, tot i que abans de començar haguessin signat  fer una tercera posició.

El TriRaid va començar amb la prova de BTT, on Ferran i Cesc van anar en el grup capdavanter tota l’estona fins al punt de ser els primers a fitxar a la primera balisa, arribar al control, posar-se les bambes i iniciar la prova de Running i orientació urbana. En aquesta disciplina van anar molt emparellats amb un altre equip, fins que una caiguda, sense conseqüències de Cesc Torrent, van entrar en segon lloc al 2on control amb una pèrdua de 20 s. sobre els primers.

Díaz i Torrent arribant a meta

La següent prova va ser Tir amb Arc, de la qual surten triomfadors amb 6 minuts de bonificació al fer dues dianes. Uns minuts que van perdre pràcticament per una errada en l’orientació quan eren a sobre, un altre cop, de la BTT. Una errada que els va fer baixar fins la tercera posició després d’haver anat alternant el liderat amb un dels equips participants. Amb bicicleta, arriben fins el peu del massís de l’Ardenya, on canvien, un altre cop, de disciplina esportiva per realitzar dues hores de trekking. Pujant cap amunt del massís avançen als que anàven en segona posició. A l’arribar al cim van divisar als liders, que els portaven una diferència d’un parell de minuts, i forçen el seu ritme per veure d’agafar-los. Tot i això, arriben a baix de la muntanya sense aconseguir-ho i muntant-se en les BTT, surten en la seva persecució. Tot això succeia quan Díaz i Torrent ja portaven 3 hores de prova donant el cent x cent de les seves forçes.

I va ser en aquest tram de BTT, on la mala sort s’ha cebat amb els components de l’Illa de Rodes Júnior Raid Team. S’ha punxat un roda de la bicicleta de Ferran i, mentre la reparaven, els han avançat els equips que anàven en tercer i quart lloc. Però, un cop reparada l’avèria, en un acte de rebel·lia contra el seu destí en aquesta cursa, i pedalant al 110 %  han tornat a adelantar als tercers abans d’acabar el tram de BTT, tot i que no han pogut desempallegar-se dels seus rivals fins a mitja prova de caiac. Un cop deixada l’embarcació només els quedava còrrer, això sí, en un sprint final per entrar a meta en tercera posició per pujar al podi, allà on es reconeixen als millors esportistes de qualsevol prova esportiva.