L’equip de rallis ‘Tela Marinera Team’ de Roses torna a sorprendre al Campionat Provincial de Rallis de Terra

‘Tela Marinera Team’
Èric Michelet i Rafa Ortiz amb els trofeus aconseguits al Ralli de Terra de Sant Feliu Guíxols

L’equip rosinc ‘Tela Marinera Team’ torna a pujar al podi de la 4ª Prova del Provincial de Rallis de Terra

El Campionat Provincial de Terra, que es disputa al llarg de les comarques gironines, es divideix en les categories de 4×4, 4×2, Navegació, Iniciació, Trofeu Panda i la General.
I a la quarta prova d’aquesta Ralli Provincial que es va disputar a Sant Feliu  de Guíxols, el II Clàssic Esprint Guíxols Arena, l’equip de Roses ‘Tela Marinera Team’, composat per Rafa Ortiz al volant i Èric Michelet com a copilot, va assolir la segona posició a la categoria 4×2, i la tercera en la d’Iniciació i el Trofeu Panda.
Uns podis que els van situar en el vuitè lloc de la classificació general del ralli.

Estar al damunt en les tres categories en les que hi participa l’equip rosinc no ho esperaven aconseguir els seus integrants, “ni molt menys” durant els primers trams cronometrats del ralli, ja que, es van oblidar de sincronitzar el GPS amb el Control de l’organització, la qual els feia penalitzar 20 segons per tram recorregut (igual per això es diuen ‘Tela Marinera Team’).

Una desincronització de la que es van donar compte Ortiz i Michelet en finalitzar el tercer tram dels 6 cronometrats que es composava el ralli, “i degut a aquesta errada no vam pensar en cap moment que podríem pujar al podi”, va confessar Rafa Ortiz.

Cal esmentar que aquest Campionat Provincial de Terra es tracta d’un ralli de regularitat, no es tracta de a veure qui fa els trams amb menys temps, sinó de controlar la velocitat mitjana que marca l’organització en cadascú dels trams i fer-los (el trams) en el temps establert. Per exemple, “s’ha de fer un tram en 30 minuts a una velocitat mitjana de 50 km/h, i qui més s’ajusti a aquestes dues condiciona és el guanyador del tram”, va explicar Ortiz.

I l’equip ‘Tela Marinera Team’, copatrocinat per ViladeRoses, està sorprenent en aquest campionat pel bon paper que estan desenvolupant des que es va iniciar a principis d’any aquest Provincial de Terra de Girona amb el seu Seat Panda 40.

A la primera prova, el II Clàssic Baix Empordà, celebrada al mes de febrer a Begur, quan tenien la victòria a l’abast, una avaria mecànica els va impedir el triomf. A la segona, que es va disputar a Bellcaire de l’Empordà al mes d’abril, van pujar al podi tant en la categoria d’Iniciació com en el Trofeu Panda Race. Podi que no van abandonar al tercer ralli, celebrat a Flaçà, a l’igual que va succeir aquest passat dissabte a Sant Feliu de Guíxols.

És a dir, que l’equip ‘Tela Marinera Team’  està abonat al podi, situant-se en la 11ª posició de la classificació general, i a falta de la darrera i última prova d’aquest campionat que es disputarà a l’Alt Empordà a finals del mes de novembre, amb sortida Peralada, l’objectiu d’Ortiz i Michelet “e és quedar el més amunt possible de la general, sabem que primer i segon no podrà ser, però volem estar allà, a prop”, va desvetllar Rafa Ortiz sense voler ser més explícit en quan a la possibilitat de poder assolir la tercera posició final.