L’equip del Club Ciclista Roses fa desè a la 4ª etapa de la Transpyr

Transpyr Coast to Coast

La Transpyr Coast to Coast incorpora els trams cronometrats en cada una de les etapes que donaran un esperit més competitiu a la prova

Marcel Farres, Joan Serra i Jaume Nadal continuen situats a la 22ª posició de la general, mentre que els ciclistes del Castelló d’Empúries, Vicenç Gusó i Salvador Canet, es troben a la 35ª

Transpyr 2013
4ª etapa de la Transpyr, El Port de Suert – Ainsa / FotoEsportBcn/Transpyr

L’equip Buff International segueix abonat a les victòries d’etapa en una Transpyr queja ha arribat al seu equador. Dominador absolut, aquest equip  s’ha adjudicat tres de les quatre primeres etapes.
Joan Llordella i Pau Zamora, amb un temps de 5 hores i 14 minuts, es van imposar amb comoditat a la meta situada a la plaça major d’Aínsa, en una etapa de 100 quilòmetres que ha deixat Catalunya per endinsar-se al Pirineu Aragonès. La llarguíssima baixada final de 6 quilòmetres de la Peña Montañesa va posar a prova la destresa i la resistència dels ciclistes en un descens molt poc habitual per la seva llargada.

El jove equip dels portuguesos Joao Marinho i Luis Lete, de la revista Douro Bike Race, va tornar a completar una gran etapa entrant a meta a 7 minuts dels líders, i darrere seu han arribat Zugasti i Argelaguer, de Bicis Esteve, que en la jornada d’ahir van ser els més ràpids.

Així mateix, l’equip del Club Ciclista Roses, format per Marcel Farres, Joan Serra i Jaume Nadal, van tornar a entrar a meta a la novena posició deixant, de moment, la seva representació de la Vila de Roses en un lloc destacat d’aquesta Transpyr Adventure 2013. Tots tres ciclistes van arribar a Ainsa en novena posició amb un temps de 6 hores i 38 minuts. A la general continuen a la 22ena posició de la general

Els ciclistes del Castelló d’Empúries-Surià Bicis, Vicenç Gusó i Salvador Canet, no van tenir ahir el seu millor dia, ja que tot i entrar a meta en quinzena posició amb un temps de 7 hores i 19 minuts, van perdre 8 posicions a la general. Del 27 han passat al 35è lloc de la provisional.

L’austríac Axel Strauss s’adjudica la seva tercera crono i se situa a 7 minuts del líder de la classificació general de la Transpyr Road, el català Jordi Ferré

Transpyr 2013
4ª etapa de la Transpyr, El Port de Suert – Ainsa / FotoEsportBcn/Transpyr

En l’apartat de bicicleta de carretera el pilot afrontava ahir una etapa compromesa pels descensos amb un asfalt en força mal estat i camins rurals de grava. Va ser l’etapa que es va allunyar més del ciclisme convencional, rodant per carreteres feréstegues i gens transitades.

El tram cronometrat, de 25 quilòmetres amb l’ascens al coll de Coronas, se’l va adjudicar l’austríac Axel Strauss que amb aquesta ja suma tres victòries en aquesta primera Transpyr Road. El líder de la classificació general és Jordi Ferré, seguit de Borja Sánchez, d’El 9 Esportiu, a 5 minuts de Ferré i d’Strauss, a 7 minuts.

L’etapa de demà, amb final a Jaca, discorre pels millors senders de les comarques aragoneses del Sobrarbe i Jacetània, amb 95 km i 1.900 metres de desnivell.

Els ciclistes de carretera tindran una de les etapes més curtes de la prova (132 quilòmetres) amb 5 ports i el tram cronometrat (34 km) que serà a l’abrupte Cañón de Añísclo, a tocar del parc Nacional d’Ordesa. Per acabar, ascens als colls de Navasa i Umbría Oroel, un mirador excepcional del Pirineu Central abans de l’entrada a Jaca.

D’altra banda, aquesta tarda s’ha fet a Aínsa l’acte de benvinguda per part del municipi.  L’alcalde, José Miguel Chéliz, i la regidora d’esports, Carlota Dorado, han rebut el passaport de la Transpyr de mans dels corredors d’El Pont de Suert i l’han lliurat a Ricardo Requeni i Pau Salva, representants locals que demà el conduiran fins a Jaca.