L’equip del Club Ciclista Roses que participa a la TRANSPYR deixen Catalunya per endinsar-se al Pirineu aragonès

Els cliclistes rosincs Mario Rabell i Miguel Lozano van arribar a Pont de Suert en la prova de BTT amb destí San Sebastián

Una etapa més superada pels components del Club Ciclista Roses. Mario Rabell i Miguel Lozano. Van arribar a Pont de Suert després d’haver estat 8 hores 57 minuts i 57 segons a sobre de la bicicleta. La preparació específica que van portar a terme per participar a la Transpyr Adventure amb garanties, de moment els està donant resultat. Es troben bé físicament i, com no han patit cap desgracia en forma de caiguda o averia mecànica greu, el seu periple de travessar els Pirineus de Roses a San Sebastián en el marc de la prova de Montain Bike, Transpyr Adventure, es desenvolupta dintre dels paramètres previstos. Avui ja han sortit de la capital de l’Alta Ribagorça per endinsar-se al Pirineu aragonès, camí del seu objectiu, finalitzat la prova a la capital guipuscoana de Donostia-San Sebastián.
Pel que respecte a la genreral, amb un temps de 6 hores i 24 minuts Pau Zamora i Arnau Rota, de l’equip Buff International, van repetir victòria i es van adjudicar la tercera etapa de la Transpyr, que ahir va viure la seva etapa reina amb una distància de 128 quilòmetres i 3.500 metres de desnivell acumulat. Darrere seu, repetint l’arribada de la jornada anterior a La Seu d’Urgell, van entrar Daniel Martinez i Emilio Vivian, de l’equip Fundación Alberto Contador, a 4 minuts i 15 segons, i segueixen al capdavant del registre dels millors temps.
Els participants han destacat la dificultat tècnica de les trialeres per les que van haver de baixar i la bellesa del paisatge pirenaic pels quals discorria la prova.
Els 128 quilòmetres d’ahir van unir l’Alt Urgell amb els Pallars Sobirà, amb un temps que va respectar més que mai els ciclistes, que no van
patir ni la calor exagerada de l’etapa inaugural ni les tempestes i el fred de la segona jornada.
A la sortida d’ahir a La Seu d’Urgell no va pendre part l’equip belga d’O2 Bikers, ja que un dels seus integrants va patir una fractura de clavícula a l’etapa anterior i ahir mateix van emprendre el viatge de retorn a Bèlgica per tal que Martin Cugnon sigui intervingut quirúrgicament.
El punt d’arribada estava situat a la riba del riu Noguera Ribagorçana, i aquí es on es va fer l’acte de benvinguda per part del municipi d’El Pont de Suert. El primer tinent d’alcalde, José Ramon Pueyo i el president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Josep Antoni Troguet, van rebre el passaport de la Transpyr de mans dels corredors de La Seu d’Urgell, Jordi Ballester i Jordi Guitart.
La etapa d’avui, entre El Pont de Suert i Aínsa, té una distància de 100 quilòmetres i un desnivell de 2.950 metres.