L’equip figuerenc “Vídem42” guanya el premi Fundació Scientia de la FIRST LEGO League Girona

FIRST LEGO League Girona
L’equip figuerenc de l'institut Alexandre Delofeu “Vídem42”

El premi Fundació Scientia és el màxim reconeixement atorgat a un equip que destaca per ser un model de respecte als valors FIRST LEGO League

FIRST LEGO League Girona
L’equip figuerenc de l’institut Alexandre Delofeu “Vídem42”

L’equip “Vídem42” de l’INS Alexandre Deulofeu de Figueres va presentar un projecte per fer més eficient la recollida de residus i premiar els usuaris més compromesos amb el reciclatge. Una proposta anomenada “Smart container”, que innova en la fase de recollida de residus a la ciutat de Figueres.
En concret, han ideat una xarxa de sensors alimentats amb energia solar per tal d’optimitzar la recollida amb un control de buidatge. Actualment, aquest sistema existeix pels contenidors soterrats, però el seu projecte ho amplia a tot tipus de contenidors. A més, proposen una tarjeta de bonificació que han anomenat “Recycling card”, per la qual els usuaris obtindrien descomptes pel seu comportament respectuós amb el medi ambient.

I el jurat va donar com a guanyador a aquest equip del premi Fundació Scientia en valorar l’equilibri entre la qualitat del projecte científic, el comportament del robot i els valors de la FIRST LEGO League representats per “Vídem42”, del qual els seus integrants van deixar constància de la seva gran capacitat de treball en equip.

El premi Fundació Scientia és el màxim reconeixement atorgat a un equip que destaca per ser un model de respecte als valors FIRST LEGO League (treball en equip, cooperació, repte d’afrontar problemes desconeguts fins ara, etcètera) i per haver aconseguit l’excel·lència i la innovació tant en el disseny del robot com en el projecte científic.

El torneig, organitzat per la Universitat de Girona i les fundacions Princesa de Girona i Scientia, ha tingut lloc aquest cap de setmana en dues jornades a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (UdG).
Els participants havien de buscar solucions per a la gestió dels residus.

En total, es van lliurar vuit premis i dues mencions entre els 17 equips que ahir van participat en el repte “Trash Trek ”, amb l’objectiu de buscar solucions reals i innovadores per a la gestió de residus des de la recollida, a la classificació i la reutilització intel·ligent.

Els premis

  1. Premi a l’Entrenador per a Robovedru de l’escola Vedruna – Prats de Carrera (Palafrugell)
  2. Premi LEGO Education ROBOTIX a les Joves Promeses per a Roboterri (Cornellà de Terri)
  3. Premi a l’Emprenedoria per a Campalanets de l’INS Rafel Campalans (Anglès)
  4. Premi als Valors de la FIRST LEGO League per a TECNO ROBOT TEAM de l’INS Riudaura (Castell-Platja d’Aro)
  5. Premi al Comportament del Robot per a CaldesBot de l’Associació El Racó dels robotaires (Caldes de Malavella)
  6. Premi al Disseny del Robot per a FEDAC-Robolution de FEDAC-Sant Narcís (Girona)
  7. Premi Urbaser al Projecte Científic per a EntramuntaNets de l’INS Alexandre Deulofeu (Figueres)
  8. Premi Fundació Scientia al guanyador, que dóna accés a la Gran Final FLL World Class Espanya, que se celebrarà els dies 12 i 13 de març a Girona, per a Vídem42 de l’INS Alexandre Deulofeu (Figueres).

Les mencions

  1. Menció Urbaser per a Vídem42 de l’INS Alexandre Deulofeu (Figueres)
  2. Menció Global Innovation Award per a REM 2 del centre Maristes de Girona.