L’equip Monterrey de Roses de Vòlei Platja es queda a un pas de fer història

XXVIII Campionat Local de Vòlei Platja Vila de Roses

Un moment de la final disputada pels equips 'Monterrey' i 'Team Gash'

L’equip del Monterrey es proclama campió del XXVIII Campionat Local de Vòlei Platja Vila de Roses, però es queda a les portes d’assolir el repte de guanyar els 3 tornejos d’aquest campionat

L’any 2016 l’equip del ‘Monterrey’ ja va guanyar dos tornejos del XXVIII Campionat Local de Vòlei Platja Vila de Roses, però, va ser diferent, perquè després de guanyar el primer torneig va perdre el segon. Així, que es van quedar sense opcions de fer el triplet.
Enguany, però es van plantar el passat dissabte a la final del tercer torneig amb l’objectiu d’assolir de guanyar els tres tornejos en un mateix any, repte que en els 28 anys d’història que té el campionat cap equip ha assolit.

I l’equip del ‘Monterrey’ es va quedar a les portes perquè l’equip ‘Team Gash’, composat pel Toni Luna, Albert Galindo i els francesos Luca i Nono va guanyar la final en 2 sets 21-19 i 21-19. Una victòria aconseguida gràcies a que “hem comés menys errades que ells, que també estaven més cansats, i també perquè hem sabut aprofitar millor el vent, el qual és molt important aquí” va afirmar Luna. Una afirmació corroborada per Josep Descamps, jugador del Monterrey, en dir que el secret de la victòria del ‘Team Gash’, “ha estat en que no han buscat el punt directe perquè afectava molt el vent, i han tingut la paciència de tirar la pilota al lloc correcte”. Deschamps no es va mostrar decebut per no haver fet el triplet, al contrari, “estem contents que la gent que va a darrera cada cop tingui un nivell més elevat per jugar aquest campionat, i és el que es fa il·lusió que joves agafin l’afició de jugar al vòlei platja”.

Cal a dir que l’equip del ‘Monterrey’, a part  de ser el que amb més participacions compta i més tornejos ha guanyat d’aquest campionats de vòlei, està composat pels jugadors més veterans, ja que tots els seus jugadors, el mateix Descamps, Lluís Noguer, Alexander “Sasha” Seleznev i Willy van Gendt, passen del mig segle de vida. A més,  en aquest torneig no hi va participar Van Gendt, per la qual no tenint jugador de recanvi per poder descansar durant els partits.
Un handicap que no treu gens de mèrit a l’equip del ‘Team Gash’, que va desenvolupar un gran nivell de joc durant tota la final.

Bon nivell de vòlei platja a Santa Margarida, en el darrer torneig prova del Campionat Local de 2019

Pel que fa, en termes generals, el tercer torneig del  XXVIII Campionat Local de Vòlei Platja Vila de Roses, cal destacar que va tenir una molt bona participació i un elevat nombre d’espectadors.

16 equips van ser els inscrits en aquesta edició, que es van distribuir en 8 equips que van participar en el nivell d’Iniciació/Promoció, i 8 més que van disputar el campionat de nivell Avançat.

A partir de les 10;30 h, aproximadament, és va començar a disputar la fase de grups de cada nivell, on els equips es van enfrontar tots contra tots dins de cada grup, per tal de decidir l’ordre de qualificació, ja que cap equip en aquesta fase queda eliminat. I en funció dels punts i resultats obtinguts en aquesta fase de grups es va decidir l’ordre d’accés de cada equip al quadre de quarts de final de cada categoria.

Després d’una primera fase de grups, es va passar a disputar el quadre final eliminatori, amb la modalitat de quadre de guanyadors i quadre de repesca, sistema amb el qual, si un equip perdia un partit, pel sistema de repesca podia tornar a accedir a les semifinals si guanyava la resta de partits d’aquest segon quadre.

I al nivell d’Iniciació, el guanyador van ser l’equip de ‘Top Manta’, que es van imposar en la final a l’equip de ‘Los Humildes’.

Pel que fa al nivell alt, com hem esmentat més a munt, l’equip del ‘Team Gash’, però cal destacar que va assolir el títol de campió provinent del quadre de la repesca. 

L’entrega de trofeus als semifinalistes, finalistes i guanyadors va anar a càrrec de la regidora d’Esports, Vero Medina, el director de 100×100 Fiitness, Carles Trilla, i la directora de l’Hotel Monterrey by Pierre&Vacances, Eva Écija, la qual va afirmar que “quan vaig arribar a Roses em van explicar els anys que se celebrava aquest torneig, al qual el nostre sempre havia donat suport, i vaig decidir continuar donant aquest patrocini al vòlei platja de Roses, perquè és un dia en el que crea un gran ambient a la platja, on es barregen esportistes i banyistes, i m’agrada molt”. Davant d’això, Écija va assegurar que “mentre jo estigui de directora de l’Hotel Monterrey by Pierre&Vacances continuarem donant suport a aquest campionat de vòlei platja”.

Suport i patrocini que ara ja serà per a l’estiu de 2020.

Però, abans, i com ja és tota una tradició, en acabar aquest tercer torneig, tothom, jugadors, banyistes i espectadors van poder degustar la sangria de l’Hotel Monterrey by Pierre&Vacances que com es va sentir per la platja estava “rica, rica”.

Després del tercer la classificació final del XXVIII Campionat Local de Vòlei Platja Vila de Roses ha quedat així:

XXVIII CAMPIONAT LOCAL de VÒLEI PLATJA VILA de ROSES
CLASSIFICACIÓ FINAL 2019
NIVELL  ALT

                 
EQUIP 1r Torneig 2n Torneig 3r Torneig TOTAL PUNTS POSICIÓ FINAL
Posició Punts Posició Punts Posició Punts
                 
MONTERREY 1r 25 1r 25 2n 20 70 CAMPIÓ
100×100 FITNESS 1/4 Final 10 2n 20 1/4 Final 10 40  
SHOW TIME 2n 20 1/4 Final 10     30  
2 PETITS I 1 D’ALT     1/4 Final 10 1/2 Final 15 25  
TEAM GASH         1r 25 25  
HAPPY TOX 1/4 Final 10     1/4 Final 10 20  
PELOTAZOS BOOM 1/2 Final 15         15  
NIÑOS DEL GUETHO 1/2 Final 15         15  
SALUT I DUROS     1/2 Final 15     15  
BOMBETA TEAM     1/2 Final 15     15  
CACHUMBA         1/2 Final 15 15  
PREQUERKA 1/4 Final 10         10  
GARRULETTI 1/4 Final 10         10  
BLACK CAPITANS     1/4 Final 10     10  
ELS ÚLTIMS     1/4 Final 10     10  
LOS CANSINOS         1/4 Final 10 10  
DRAGONS         1/4 Final 10 10