Lerele Lerele!… Canten les zíngares camí del Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2015
Dues zíngares, bé, dues futures zíngares de la colla Los Lereles amb el seu carruatge

Els components de la colla Los Lereles han decidit convertir-se en zíngares durant el Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2015
Dues zíngares, bé, dues futures zíngares de la colla Los Lereles amb el seu carruatge

Van trotar per la selva africana com girafes l’any passat. Tant que van quedar extenuats, però això enguany aniran en un carruatge, que es molt més descansat, per desfilar al Carnaval de Roses. Un carruatge de zíngares o gitanes, tant es com s’anomenin, perquè “ho vam decidir així, va ser una questió democràtica entre tota la colla”, va explicar Llorens Ros, un dels cap de colla.
I per cobrir les despeses de transformar la seva carrossa en un carruatge de zíngares la colla de Los Lereles no pot gaudir dels guanys de la Barraques de la Festa Major, ja que tot i que van presentar els papers per constituir-se com associació cultural la burocràcia els va impedir ser a temps per sol·licitar-la. Així que tot surt de les quota que paga cada membre de la colla, que són “120 euros, el mateix que els darrers anys”, va especificar Ros. 120 euros que pagaran la quarantena de zíngares que desfilaran pel passeig marítim de Roses durant el carnaval. Uns quaranta zíngares que són un xic menys que girafes va haver l’any passat, “això va com va, gent que marxa, gent que entra nova i al final, enguany, som un mica menys” va dir en Llorens.

Així, el pressupost de Los Lereles, uns 4.000 euros, els donarà per menjar i beure tots quatre dies del carnaval amb l’arrossada inclosa.

Llorens Ros va decantar-se per celebrar un sorteig únic, com així es va fer, per totes les desfilades en lloc d’un per cada dia, perquè “imagina’t que el divendres et toca el número que tu volies, doncs t’agradaria quedar-te amb aquest per totes les desfilades, així que millor un de sol”.

No va tenir la colla Los Lereles aquesta sort, ja que els va tocar el 53 i com és una colla “amb molta mainada”, els hauria agradat sortir abans. Però com la sort és la que mana les zíngares hauran de romandre dins el carruatge una bona estona abans de passejar per l’Avda. de Rhode de Roses.