Les 4 fases de la desescalada per al sector nàutic

Les 4 fases de la desescalada per al sector nàutic

L'activitat nàutica d'esbarjo tornarà a la badia de Roses de manera imminent

La nàutica d’esbarjo es prepara per a la desescalada amb l’arrencada imminent de les seves activitats
El Ministeri de Transports ha publicat un document amb aclariments entorn a la navegació d’esbarjo i esportiva durant les fases de transició a la nova normalitat, així com sobre quines activitats nàutiques estan autoritzades. 
Quines activitats nàutiques s’autoritzaran en el context de fases a la transició a la normalitat?

A la fase 0, (4 de maig), no és podrà navegar per oci a excepció dels esportistes nàutics federats. Això si, els propietaris d’embarcacions podran inspeccionar-les i fer determinades tasques de manteniment i seguretat als ports.

A la fase I, (11 de maig), la navegació d’esbarjo pot desenvolupar-se, respectant les limitacions de tipus personal previstes per aquesta fase (residir al mateix municipi) i adoptar mesures de desinfecció, sanitàries i d’higiene.

A la fase II, (25 de maig), la navegació recreativa, a l’igual que a la fase I, s’admet, però ja sense a limitació de residir al mateix municipi, però si a la mateixa província.

A la la fase III, (8 de juny), ja s’autoritzaran les activitats nàutiques d’esbarjo, sense més limitacions que les de caràcter general, com puguin ser de caràcter geogràfic i d’adopció de mesures sanitàries de prevenció.