Mes de paraules

Les Barraques i The Bazaga’s, un bon còctel d’obertura del recinte firal de la festa major de Roses

Festa Major de Roses 2013
Les Barraques de la Festa Major de Roses / Foto: arxiu

Les Barraques de la festa major de Roses van obrir ahir per acollir als milers de rosincs que es van apropar al recinte de l’antic càmping Bahía per assistir al concert de The Bazaga’s

Festa Major de Roses 2013
Les Barraques de la Festa Major de Roses

A les 8 en punt de la tarda les colles de carnaval que enguany han tingut la sort de poder disposar d’una barraca van obrir les seves portes. Un centre neuràlgic i concorregut de la festa major de Roses, el del recinte firal de l’antic càmping Bahía, que els rosincs ja tenien ganes de trepitjar per compartir, petar la xerrada, beure, menjar i escoltar bona música envoltats d’amics.

La recent estrenada alcaldessa, Montse Mindan, present a molts dels actes de la festa major de Roses, va voler, acompanyada d’alguns dels regidors del seu equip de govern, visitar una per una les 14 barraques instal·lades al recinte. D’aquesta manera, i de forma simbòlica, es va donar el tret de sortida a l’obertura de les mateixes casetes i els espectacles musicals que se succeiran cada dia fins al final de la festa major.

The Bazaga’s, rock del bo

Festa Major de Roses 2013
The Bazaga’s de concert a les Barraques de Roses

The Bazaga’s va ser el grup encarregat d’obrir els concerts de les Barraques de la festa major de Roses 2013. “Una de les colles es va veure en una actuació i van decidir contractar-nos per venir a Roses”, ens va dir Javi Garrigàs, els baixista del grup, “però no ens preguntis quin tipus de música fem, això no és important” va continuar en Javi, pregunta’ns quantes ties ens lliguem en cada concert”. “Vale, vam dir, quantes dones us lligueu en cada concert?” preguntem. “Cap” (riures). Bé, bromes a part,  semblen bona gent, vam pensar. I van resultar magnífics músics de rock.

En Rafel Bazaga, cantant i guitarra i fundador del grup, l’esmentat Javi Garrigàs, baix i veus, Jordi Carles, guitarra i veus, i Nico Correa, bateria, van pujar a l’escenari al voltant de, com estava previst, les 11 de la nit. I van obrir les tres hores que van oferir de concert amb un clàssic del rock, ‘Funky Mamma’ de Danny Gatton. Van continuar amb una altre gran peça de la història del rock, ‘Green River’ de la banda nord-americana Creedence.

Aquest quartet, composat per músics de diferents municipis de les comarques gironines, té el gènere del rock com a via d’expressar la seva inquietud i qualitat musical. Qualitat perquè no van deixar indiferents als assistents que hi havia a les Barraques, “ostres!, d’on són aquests tius? Ho fan bé”, “aquesta gent sap tocar”, es va sentir entre el públic.

I si el rock és el gènere musical amb el que expressen el seu talent, les versions dels clàssics són la seva especialitat. Així, van interpretar ‘Caroline’ de Status Quo, ‘Help’ de The Beatles, ‘One Vision’ de Queen o ‘So Lonely’ de The Police, entre d’altres.

També, però, tenen temes propis composats pel fundador del grup i ex-component de La Salseta del Poble Sec, Rafel Bazaga, tot i que només van interpretar un, ‘Dorm al meu costat’.

Cap a l’una de la nit The Bazaga’s va finalitzar la seva actuació amb la memorable ‘I want to break free’ de Queen. Una actuació que va deixar un molt bon sabor de boca al primer dia de Barraques de la Festa Major. En definitiva, The Bazaga’s i les Barraques van ser un bon còctel d’inauguració del recinte firal.

[fsg_gallery id=”63″]