Roses Cultura

Les carrosses de Carnaval de Roses podran retornar per l’Avinguda de Rhodes divendres, dissabte, i diumenge

Carnaval de Roses 2020
La reunió del Consell de Carnaval va tenir lloc ahir al Teatre Municipal de Roses

Aquesta és una de les principals novetats que es va comunicar als representants de les colles en la reunió del Consell de Carnaval celebrada ahir

Ahir dimarts es va portar a terme, al Teatre Municipal de Roses,  l’última reunió del Consell de Carnaval abans de la celebració de la festa. Trobada en la que van participar el primer tinent d’alcalde, Joan Plana, el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, l’inspector de la Policia Local, Eduard Campà i el tècnic de Festes, Jordi Sastre, per part de l’Ajuntament; i els representant de les colles de Carnaval per part de tots els participants, i en la que Ibáñez va destacar que “és una reunió molt important per acabar de consensuar entre l’Ajuntament, Policia Local i colles de Carnaval els punts més importants en quant a organització i seguretat”.

El regidor de Cultura i Festes va encetar la reunió recordar les propostes del Consell de Carnaval i que seran novetat en la festa de disfresses d’enguany, “com és ampliar la música a la plaça Frederic Rahola després del concert  que per l’arrossada i la tornada de les carrosses per l’Avinguda de Rhode el divendres, dissabte i diumenge”.

Aquesta última novetat la va ampliar l’Inspector de la Policia Local de Roses, Eduard Campà. Després “d’agrair la presència de tots vosaltres perquè per la Policia és important acabar de concretar tots els punts perquè surti tot bé”, i recordar que “l’assegurança, una farmaciola i un extintor han d’anar sempre a les carrosses”, Campà va fer esment de l’apartat d) del punt III dels manaments, que diu: “Amb l’objectiu de facilitar el trajecte fins als aparcaments, les carrosses podran circular per l’avinguda de Rhode, des del port fins a l’Oficina de Turisme, un cop finalitzades les passades i la neteja del carrer”.
Punt que va matisar Campà afirmant que “això de la neteja no feu cas, perquè un cop passi l’última carrossa i hagi arribat al port, els que vulgueu retornar ho podeu fer per l’Avinguda de Rhode, no us preocupeu per la neteja, ja que aquesta es farà a la inversa, des del port cap a la Ciutadella”, va remarcar Campà.
Una tornada per l’Avinguda de Rhode que es podrà fer el divendres i dissabte tenint en compte que l’horari límit de tornada és la mateixa de la finalització de la festa al port. En canvi, diumenge les carrosses que vulguin tornar per l’Avinguda de Rhode ho podran fer fins les 16 hores, després ja no en muntar-se també la festa a la plaça Sant Pere.

Tot seguit l’Inspector de la Policia Local de Roses va esmentar els manaments a tenir en compte:

  • Les carrosses hauran d’accedir a la passada per l’accés habilitat a la rotonda situada a l’encreuament de l’avinguda de Rhode i la carretera de Vilajuïga.
  • Les carrosses es poden estacionar a partir de 4 hores abans de l’inici de cada passada, “tot i que el divendres ampliarem l’horari a 4 hores i mitja o 5 hores”, va afegir l’Inspector.
  • Un cop finalitzada la passada, les carrosses podran continuar la festa a l’esplanada del port el divendres, fins a les 3 h; el dissabte, fins a les 22 h; i el diumenge, fins a les 19 h.
  • Fora del circuit de la passada, no es pot anar caminant per la calçada acompanyant la carrossa.

Respectar l’ordre de sortida el diumenge a la tarda i dilluns per anar la plaça Sant Pere

Tot i que en els manaments no hi surt reflectit, “i per això enviarem un comunicat per mail a totes les colles”, va dir Èric Ibáñez, el Consell de Carnaval va decidir que el diumenge a la tarda i el dilluns, també a la tarda, s’ha de respectar l’ordre de sortida per aquelles carrosses que vulguin anar a la plaça de Sant Pere.
Per això, s’habilitarà l’espai entre la plaça Catalunya i la rotonda de l’Oficina de Turisme per a que les carrosses interessades hi vagin a les 16:30 hores i s’organitzen, i es va deixar clar que aquelles carrosses que no hi siguin a aquesta hora no podran reclamar el seu lloc segons el seu número de sortida.

Finalment, es va dir que dilluns al matí totes les carrosses vagin directament al Pavelló per l’arrossada, sense en cap moment per l’Avinguda de Rhode.