Suquet de peix de Rose

Les Catifes de Corpus envaixen Roses

Catifes de Corpus de Roses
Una catifa de Corpus de l'any passat al carrer Doctor Pi i Sunyer

Les Catifes de Corpus donen el tret de sortida a la Fira de la Rosa 2023

El carrer Dr. Pi i Sunyer de Roses llueix des de primera hora d’aquest matí les tradicionals catifes de Corpus confeccionades per comerciants i entitats del municipi, que es mantindran instal·lades també durant tot el dia de demà. Enguany, la temàtica central de les creacions ha estat els ocells de l’Empordà, els quals, elaborats principalment amb pètals de flors, però també amb altres materials com serradures de colors, escorça o taps de suro…, acompanyen amb els seus vius colors els vianants al llarg del recorregut per tot el carrer. Amb aquesta activitat es dona el tret de sortida a la Fira de la Rosa 2023 que, fins diumenge, 11 de juny, omplirà Roses d’animació, espectacles, gastronomia i flors.

Flors i roses oferiran un recorregut sensorial

Les exhibicions florals s’iniciaran el dijous 8 de juny amb les tradicionals catifes de Corpus amb què establiments comercials i associacions ornamenten diferents carrers del centre de Roses, amb un important protagonisme del carrer Doctor Pi i Sunyer, oferint un magnífic passeig i mosaic de colors i olors que es mantindrà també al llarg de tot el dia 9.

Prendran el relleu la plaça de l’Església (dies 10 i 11), amb les composicions confeccionades pels alumnes del Cicle d’Activitats Comercials del Centre Escolar Empordà i per Càritas Diocesana, i el Mercat Municipal (dies 10 i 11), amb la decoració dels alumnes del Cicle d’Activitats Comercials. Ambdues instal·lacions es podran visitar tot el cap de setmana.

Tallers i espectacles sense aturador a la Riera Ginjolers

Durant tot el cap de setmana, la rambla Riera Ginjolers acollirà tallers infantils, Ludiespai amb jocs gegants infantils, la XVI Trobada de Puntaires i nombrosos espectacles que alternaran teatre còmic, màgia, circ, música, malabars,.. oferint diversió a grans i petits durant tot el dia. Se succeiran d’11 a 13 i de 17 a 19 h. Per la seva part, dissabte a les 21,45 h, la plaça del Teatre acollirà l’espectacle musical ‘Divinas’, a càrrec d’Agombola Serveis Culturals.

Espai de degustacions gastronòmiques

També a la rambla Riera Ginjolers, a l’alçada del safareig municipal, s’instal·lara l’espai gastronòmic que funcionarà dissabte 10 i diumenge 11 de juny, de 18.30 a 21.30 h. Cinc restaurants de Roses, Ca la Valeria, Can Cairó-La Fraternal, Can Cervera, Falconera, i L’Àncora, oferiran tastets de les seves creacions als assistents, que podran gaudir dels sabors de Roses tot escolant la música de DJ Dulo, que amenitzarà l’esdeveniment.

Enguany, les Roses gaudiran de 6 tastets gratuïts

Roses segueix gratificant les dones que comparteixen nom amb la població i torna a convidar a degustar la gastronomia rosinca a Roses, Rosers, Rosites, Rosors,… o els seus compostos i derivats. En aquesta ocasió, el regal consisteix a gaudir de sis tastets gastronòmics de franc. Totes les interessades a participar en aquesta suculenta proposta poden reservar el seu val- invitació entre el 2 i l’11 a inscripcions.roses.cat, trucant per telèfon al 618 545 874, enviant un correu a 1000rosesaroses@roses.cat, o personalment a l’Oficina de Promoció Econòmica (del 2 al 9 de juny) o al safareig municipal (10 i 11 de juny).

9 còctels inspirats en el món floral i en la rosa

Entre el 2 i l’11 de juny, Bim’s-Hotel Terraza, Hotel Vistabella, Ca la Valeria, El Poke Corner Bar, El Xiri d’Akells, Hotel Marina, Jackso, La Fraternal i L’Àncora, demostraran el saber fer i la creativitat dels coctelers de Roses amb una àmplia proposta de destil·lats combinats amb sucs naturals, essències i escumes de rosa, fruites, pètals i espècies aromàtiques.

 Concurs #FIRAROSA2023 a Instagram

Entre el 8 i l’11 de juny, totes les persones que publiquin fotografies de la Fira de la Rosa 2023 amb l’etiqueta #firarosa2023 a Instagram, participaran en el concurs de la fira, dotat amb un premi de 300 €.

Podeu consultar la programació completa al programa adjunt i les bases del concurs a firadelarosa.cat.