Roses Cultura

Les colles de Carnaval ja tenen adjudicades les seves Barraques de la Festa Major

Barraques de Roses
Un moment de la reunió entre els representants de l'Ajuntament de Roses i les colles de Carnaval

Les Barraques de Roses disposaran, per primer cop a la seva història, de gots reciclables

L’Ajuntament de Roses va oferir 12 Barraques al recinte firal de l’antic càmping Bahía s’oferien enguany a les colles de Carnaval, i per les quals es van presentar 13 sol·licituds.
A tres d’aquestes colles es va adjudicar, gràcies al barem de punts que regeixen les bases, una Barraca de manera directa. Les 10 restants, en tenir la mateixa puntuació, van entrar en un sorteig per a que l’atzar decidís qui es quedava fora. I malauradament per la colla Bai de Feis, la sort no va acompanyar al seus representants i enguany no disposarà de Barraca.

I aquest passat dijous, els representants de les 12 colles de Carnaval que sí que tindran una durant la Festa Major van tenir una reunió amb el regidor de Cultura, Èric Ibáñez, i el tècnic del departament, Jordi Sastre, per posar en comú les normatives que s’hauran de complir en quant als dies i horaris d’obertura, el nombre de taules i cadires que disposarà cada Barraca i els preus establerts per aquest any, entre d’altres punts.

En quant al dies d’obertura seran el 13, 14, 15, 16, 17 i 18 d’agost, sent l’horari pels dies 14, 16 1 17 de 19 a 5:30 hores; i pes 13, 15 i 18 de 19 a 3:30 hores.

Fora d’aquestes hores no es podrà vendre ni servir cap mena de producte.

Per poder donar servei sinó a tots, a la majoria d’assistents que visiten les Barraques durant els dies de Festa Major, cada una de les colles disposarà de 14 taules i 56 cadires, a més de 10 cadires de reserva.

En quant als preus, destacar que es mantenen els mateixos de l’any passat i que es poden veure a la següent taula:

PREUS BARRAQUES 2019

Begudes Preu Entrepans Preu Altres Preu
Aigua 1 € Pinxo 3 € Patates 2 €
Refresc 2 € Botifarra 4 € Patates braves 3 €
Cervesa 1,5 € Llom 4 € Cafè i tallat 1 €
Cervesa Litre 4 € Bacon 4 € Cigaló 2 €
Beguda energètica 2,5 € Bikini 3 €    
Combinat/Mojito 5 € Frankfurt 3 €    
Combinat Litre 10 € Suplement formatge 0,50 €    
Combinat Beguda energètica 6 € Suplement ceba 0,50 €    
Combinat Beguda energètica Litre 12 €        

 
Novetat d’enguany: gots reciclables

Per primer cop a la seva història, les Barraques de la Festa Major de Roses serviran gots reciclables. D’aquesta manera l’Àrea de Cultura i Festes s’avança a la llei de l’1 de gener del 2020, que prohibeix la comercialització de plats, gots i coberts de plàstic d’un sol ús. “Sí, és cert, ens avancem a la llei, però anem a la cua pel que fa a la resta de pobles, el tema d’utilitzar gots reutilitzables crec que ja s’hauria d’haver fet abans, si tothom ho feia no entenc perquè nosaltres no, i per això, des que tinc la responsabilitat de portar l’Àrea de Cultura i Festes, una de les primeres coses que vaig fer va ser començar a mirar la possibilitat d’utilitzar gots reciclables”, va afirmar el regidor Èric Ibáñez, el qual va remarcar que “no és tant la voluntat d’avançar-nos a la llei, sinó fer com d’altres pobles i ciutats, tenir cura del medi ambient”.  

Pel que als plats i coberts, Ibáñez va demanar a les colles que fessin el possible “d’usar uns de paper o cartró, però si no poden no els puc exigir res al respecte”.

Així, el regidor va comunicar als representants de les colles de Carnaval que “per la limitació de temps hem cregut convenient per qüestió de costos i de ser pràctics, que sigui l’empresa EcoFestes la que s’encarregui de dispensar els gots reciclables, així, aquesta empresa es posarà en contacte amb cada colla per fer la comanda de gots, que els lliurarà abans de començar les barraques”.

Així, el funcionament serà el següent: les colles ‘compraran’ gots a aquesta empresa que després dispensaran als clients al preu d’un euro. Un cop el client deixi d’usar el got podrà recuperar l’euro en la carpa que tindrà ubicada EcoFestes a les Barraques per netejar els gots. D’aquesta manera les colles només els dispensaran però no els recolliran, serà l’empresa que ho faci facilitant gots nets a les Barraques.

A la finalització d’aquestes hauran de liquidar la ‘venda’ amb EcoFestes, és a dir, lliurar els diners recaptats i els gots sobrants a l’empresa.

Aquest limitació de temps que va esmentar Ibáñez, “tampoc ens ha permès personalitzar els gots de les Barraques com si es fa en festes majors i esdeveniments”.

Assenyalar que les colles de Carnaval van decidir que els gots reciclables que hi hauran a les Barraques seran de tres capacitats: 33 cl, 50 cl i 90 cl.

Punt Lila

Com ja va informar ViladeRoses, les Barraques també tindran un Punt Lila per donar informació i assessorament sobre les agressions de caràcter sexista com ara assetjaments, tocaments sense permís, comentaris ofensius o agressions de qualsevol mena.

Cal destacar que el proper 18 de juliol es portarà a terme una sessió formativa a les persones implicades en la festa, que tindrà lloc al CAR Joves de 11:30 a 13:30 hores.

Abans de finalitzar la reunió es va efectuar el sorteig per decidir la ubicació de cadascuna de les Barraques. Cada colla tenia assignat un número de l’1 al 12, i una ma innocent (possiblement la més innocent que ha tingut aquest sorteig en la seva història) que va fer que les colles quedessin distribuïdes de la següent manera:

 

 

ESCENARI

 
COLLA BRUEL   VENIM DE L’HORT
   
ENS FALTA TEMPS WENDY’S CLUB
   
SCARGOTTINS LOS LERELES
   
A CORRE CUITA PIM PAM PUM
   
COLLA DEL TECH TORRACASTANYES
   
LOS NENUCOS SANT TORNEM-HI