Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Les colles donen un suspès al cartell de concerts de les Barraques de la Festa Major de Roses

Festa Major de Roses 2018
Bananna Beach, Tribut a Picasso, Autoput i Zoo van ser quatre dels concerts celebrats a les Barraques de Roses

La majoria defineix el cartell com a fluix i que la contra programació d’un poble veí va fer molt de mal en quant a l’assistència de públic

Festa Major de Roses 2018
Bananna Beach, Tribut a Picasso, Autoput i Zoo van ser quatre dels concerts celebrats a les Barraques de Roses

Si fa dos anys, al 2016, les colles de carnaval que gestionen les Barraques de la Festa Major de Roses van fer una molt bona valoració del cartell de concerts que es van programar al recinte firal de l’antic càmping Bahia, i que, com a conseqüència hi va haver moltíssima afluència de públic, de tal manera que podrien haver estat les millors de la historia si Di-Versiones no ho hagués espatllat el darrer dia, enguany, els barraquers (quasi) per unanimitat consideren que les Barraques ha estat les pitjors dels darrers anys.

“Fluix. Horrible, el pitjor cartell de concerts des que faig Barraques, i estic des del primer any. De pena. No ha estat a l’alçada d’altres anys. Les pitjors Barraques dels darrers anys”, van ser algunes de les valoracions de la majoria dels barraquers. “Hi havia molta gent, però no com altres anys, perquè es pot valorar l’èxit d’assistència de públic si veus que hi ha gent darrera la taula de so. Si és així és un bon concert, d’èxit de públic i enguany en cap dia ha estat així”,  va puntualitzar un altre, remarcant que “ha estat de les pitjors dels darrers anys, i jo he estat des del primer any”.

La contraprogramació d’un poble veí va fer molt de mal

Els barraquers que reconeixen, però, que la contra programació d’un poble veí que va oferir el dissabte dia 11, un dels dies forts de Barraques, una actuació musical amb Bananna Beach (que vindria tre dies després a Barraques i La Pegatina, “sí, això ens va fer mal, van reconèixer unànimement tots. “És cert que ens va fer mal, i molt, però clar, nosaltres teníem Seguridad Social, que és un grup per gent que l’escoltava ara fa 30 anys”, van lamentar d’altres

Un barraquer va lamentar que “ja portem alguns anys que pequem del mateix, a mi, Celtas Cortos i Seguridad Social m’encanten, però necessitem alguna cosa més actual i de prestigi nacional”, i en aquest sentit va fer una proposta, “si és per qüestió de pressupost es podria parlar i nosaltres, les Barraques, fotre un cop de mà perquè això s’empleni de veritat”.
Amb la mateixa línia argumental va afirmar el membre de la Barraca del costat afirmant que “si tenim un cartell fluix venen els nostres amics i els nostres familiars, i si tenim un cartell bo vindrà gent de fora”, assegurant que s’han de reunir amb l’Ajuntament “perquè és bàsic per determinar si es vol apostar per les Barraques o no, perquè amb la línia d’enguany aquestes tenen data de caducitat”. 

En un altra Barraca, tot i afirmar que “la valoració ha estat força positiva, ja que els concerts han estat variats amb molt de versions, la qual cosa crida molt a la gent i hem tingut força feina”,  els seus membres van reconèixer que “no ha vingut un grup que fos molt conegut i que portés molta més gent”.
I la darrera Barraca consultada, els seus membres van afirmar que “amb la música programada no hi havia ambient de Barraques i la gent no ha vingut pels concerts, ha vingut perquè hi havia Barraques”, per puntualitzar que “l’Ajuntament hauria de comptar amb nosaltres a l’hora de programar el cartell”.

L’excepció que confirma la regla

Més amunt és pot llegir que (quasi) per unanimitat dels barraquers les Barraques d’enguany han estat les pitjors dels darrers anys. I va ser majoria i no unanimitat perquè en opinió d’un membre d’una colla “ha hagut força gent, més que l’any passat i ens ha anat molt bé”.

Dia de Tribut a Picasso, tot un èxit i encert

Algunes Barraques, la majoria, van considerar que el Dia de Tribut a Picasso que van oferir els DJ’s Cèsar Meana i Daniel Gon “va ser una molt bona idea i tot un encert, perquè es va viure un ambient molt sà i amb gent del poble”.

En aquest sentit, van comentar d’altres, “volem proposar a l’Ajuntament que es faci cada any el Tribut a Picasso”.

Una queixa unànime va ser que l’últim dia de Barraques ni tans sols hagués un fil musical per amenitzar-les.

I d’entre els grups que van tocar a Barraques i que van sorprendre gratament als barraquers va ser Autoput, perquè “va fer venir al recinte firal als turistes allotjats als càmpings del voltant”.