Les donacions de sang baixen a Roses

Donació de sang a Roses
Diferents vilatans de Roses que van donar sang el passat dissabte

Un total de 137 persones van oferir, el passat dissabte, la seva sang per abastir el Banc de Sang i Teixits, una xifra lleugerament inferior a la que es va portar a terme el passat mes de gener

Donació de sang a Roses
Diferents vilatans de Roses que van donar sang el passat dissabte

El passat dissabte el Banc de Sang i Teixits va organitzar, amb la col·laboració de l’Associació de Donants de Sang Girona, la segona donació de sang que es va realitzar a la Casa del Mar de la Vila.

I un total de 137 persones van passar per aquesta entitat de, de les quals 103 (quatre d’elles per primera vegada) van fer una donació de sang.

D’aquesta quantitat, 17 vilatans no van poder fer efectiva la seva donació per diferents motius.

Aquests xifra de 137 persones que es van apropar a la Casa del Mar és un xic inferior a les 159 que van voler participar en la primera donació de sang de l ‘any, que es va portar a terme al mes de gener.

El Banc de Sang i Teixits vol agrair a tots els rosincs i rosinques la seva participació en la donació de sang, imprescindible per al bon funcionament del sistema sanitari del nostre país.

Tot i que Catalunya presenta un dels millors índexs de donació d’Espanya, amb 40,55 donacions per mil habitants i any, encara hi ha molta feina per fer. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) situa el llindar òptim de donació.