Les donacions de sang pugen a Roses en la cinquena jornada de l’any celebrada a la Vila

Donació de sang a Roses
Una rosinca donant sang el passat dissbte a la Casa del Mar

128 donacions es van fer el passat dissabte a la Casa del Mar de Roses, el que significa 9 més que al passat mes de juliol

Cinc jornades de donació de sang s’han organitzat a Roses aquest any 2019. Quatre impulsades per l’Associació de Donants de Sang Girona i el Banc de Sang i Teixits, i la cinquena va ser durant al campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’.

I en aquesta cinquena de donació un total de 163 persones es van apropar a la Casa del Mar de Roses per oferir-se a a fer una donació de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits, de les quals 128 van poder donar sang, 21 que no per diferents motius, 14 van donar plasma i de totes les persones que van passar per la Casa del Mar, 4 van donar sang per primera vegada.

Aquestes 128 donacions superen a les 119 que es va fer durant el mes de juliol durant la campanya d’estiu, època en la que més baixen les donacions.

Des de l’Associació de Donants de Sang Girona i el Banc de Sang i Teixits volen agrair la participació de tothom en la promoció de la donació de sang, imprescindible per al bon funcionament del sistema sanitari del nostre país, i a totes les persones que van donar sang, ja que la seva tasca d’uns i la solidaritat dels altres ha contribuït a recollir la sang necessària perquè tots els hospitals i clíniques de Catalunya puguin dur a terme intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, trasplantaments d’òrgans i d’altres malalties.