Les donacions de sang tornen a baixar a Roses respecte a les dues jornades anteriors d’enguany

Donació de sang a Roses
Rosincs i rosinques donant sang el passat dissabte al Teatre Municipal

119 donacions de sang es van fer a Roses el passat dissabte a la quarta jornada organitzada pel Banc de Sang i Teixits

L’Associació de Donants de Sang Girona i el Banc de Sang i Teixits va celebrar el passat dissabte a Roses una jornada de donació de sang, la tercera d’enguany, que va tenir lloc al Teatre Municipal i que es va emmarcar dins la campanya de donació especial a l’estiu davant la necessitat d’arribar a les 35.000 donacions durant els mesos de juliol i agost per atendre tots els malats i accidentats.

I a Roses es van fer un total de 119 donacions de sang una xifra inferior a la primera jornada que es va celebrar al mes de gener, i també per sota de la segona, portada a terme al mes d’abril, tot i que va superar la jornada de la campanya ‘Els Bombers t’acompanyen a donar sang’, realitzada al mes de març.

En xifres generals van ser un total de 170 persones les que es van apropar fins al Teatre per fer la seva aportació, de les quals 15 no van poder donar per diferents motius; 16 van fer una donació de plasma i 20 van oferir-se per donar sang per primera vegada a la seva vida.

Tant l’associació de donants de Girona com el Banc de Sang i Teixits de l’hospital Josep Trueta de Girona agraeixen a totes les persones que van col·laborar en la jornada de donació celebrada dissabte a Roses, ja que “han contribuit a aportar la sang necessària perquè tots els hospitals i clíniques de Catalunya puguin dur a terme intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, trasplantaments d’òrgans i d’altres malalties”, han assenyalat des de les dues entitats.

Tot i que Catalunya presenta un dels millors índexs de donació d’Espanya, amb 40,55 donacions per mil habitants i any, encara hi ha molta feina per fer. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) situa el llindar òptim de donació entre les 43 i les 45 donacions per cada mil habitants i any.