Les entitats donen l’esquena a la Fira Mercat del Lleure i de l’Oci de Roses

Fira Mercat del Lleure i Oci de Roses

Gran quantitat de puntaires van participar a la XVIII Fira Mercat del Lleure i Oci de Roses

La quantitat d’actes esportius i socials celebrats el mateix dia minva la participació de les entitats en un Fira dedicada a elles

Fira Mercat del Lleure i Oci de Roses
Gran quantitat de puntaires van participar a la XVIII Fira Mercat del Lleure i de l’Oci de Roses

Una vintena d’entitats van participar l’any passat a la Fira Mercat del Lleure i Oci de Roses. I 24 van ser ara fa dos anys en una jornada que fins i tot va perillar la seva celebració a causa de la pluja. I ahir diumenge només van ser 11, tretzse si comptem com a entitats la concentració de puntaires i el grup d’havaneres Els Pescadors de Roses, els quals són presents per amenitzar la Fira amb la seva música.

Tant el regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner, com alguns dels representants d’entitats que mai fallen en aquesta cita anual per donar-se a conèixer al públic en general, van coincidir en les causes de la poca participació de les entitats en la XVIII Fira Mercat del Lleure i Oci, “la quantitat d’activitats que s’estan fent durant el dia d’avui –per ahir- i la falta de la Sala SUF, on l’Associació d’Amics de Guinea Conakry omplien un espai que ara és un buit”, va assenyalar Giner. Del mateix parer va ser l’opinió de Kim Gratacós “trobo que avui hi ha molts actes a Roses, la Bicicletada, un torneig de bàsquet, el campionat de pesca de bonítol i a més ens falta la SUF, un espai que congregava molta gent amb la degustació solidaria que organitza els Amics de Guinea Conakry”.

Una participació molt minsa, comparada amb anys anteriors que va provocar que “la gent no vingui” va destacar Gratacós i que la Fira Mercat del Lleure i Oci, més coneguda com la Fira d’Entitats quedés “una miqueta descafeïnada, és una activitat a nivell de poble que l’Ajuntament organitza per a que les entitats, associacions, clubs socials i esportius es donin a conèixer i, per tant, seria bo, una major impliació”, va lamentar el president el Club Atletisme Roses, Pere Sastre, tot i que va reconèixer com Giner i Gratacós que “la quantitat d’activitats que es fan avui ha impedit algunes associacions ser-hi presents”. I com va dir la presidenta de la Fundació Roses contra el Càncer, Pilar Serra, “les entitats estan composades, la gran majoria, per voluntaris, i a vegades no podem acudir a tots els llocs”.