Les entitats socials de Roses s’han donat cita a la 1ª Fira del Voluntariat a la plaça de l’Església

1ª Fira del Voluntariat de Roses

Les entitats muntant les seves parades a la 1ª Fira del Voluntariat de Roses

L’objectiu, donar a conèixer els seus projectes i captar voluntaris a la vegada que dinamitzar la plaça i el seu entorn

 1ª Fira del Voluntariat de Roses
Les entitats muntant les seves parades a la 1ª Fira del Voluntariat de Roses

La plaça de l’Església de Roses va ser un dels indrets reurbanitzats dintre del Pla de Barris. Un projecte que contempla dues vessants, la primera la reurbanització de l’espai, i la segona la dinamització del seu entorn. En aquest sentit, el departament de Promoció Econòmica va impulsar la primera Mostra d’Artistes locals amateurs de la Vila. Una mostra que es va celebrar a l’octubre i va tenir continuïtat al mes de novembre.
Ara, al desembre,  ha estat la iniciativa privada la que s’ha proposat dinamitzar la plaça de l’Esglèsia, i ha estat amb la celebració de la 1ª Fira del Voluntariat. Les responsables de dos botigues ubicades a la mateixa plaça, Rosa Faixó de la Llibreria Traç i la Patricia de la rostisseria Hola, Hola Batuteria, van decidir dinamitazar l’espai, ja que “amb ho ben guapa que ha quedat la plaça vam proposar a l’Ajuntament fer quelcom tipus de fira per a que vingui la gent, i després de parlar amb algunes de les entitat es va decidir muntar una fira del voluntariat”, explica la Rosa.
Amb aquesta iniciativa s’ha volgut donar sortida tant a la manca de dinamització de la plaça com a la manca de recursos de les diferents entitats socials participants, que han estat un total de sis: l’Associació Catalana Síndrome de Moebius, l’Associació Amics dels Animals de Roses, l’Associació d’amics de Guinea Conakry, l’Associació Tramuntanets, la Fundació Roses contra el Càncer i la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries.

Sis entitats que s’han donat cita a la plaça de l’església per participar a la 1ª Fira del Voluntariat i poder donar a conèixer els seus projectes socials per tal de captar voluntaris, així com recaptar fons amb la venda de diferents productes, la majoria d’ells donada l’època de l’any, relacionats amb el Nadal. Als representants de cadascuna de les associacions la idea de fer una fira per poder ensenyar el que fan i poder captar voluntaris els ha semblat fantàstica, “ens sembla molt bé, ja que nosaltres sempre estem buscant voluntaris com a monitors/es per portar a terme els diferents casals que al llarg de l’any fem dirigits amb els nostres nens”, ha assenyalat Katy Reay, vocal de Tramuntanets. “Molt bona idea, perquè tots necessitem diners, i s’hauria de tornar a fer a la primavera perquè a l’hivern no hi ha gaire gent” ha afirmat Núria Marés, presidenta de l’Associació de Guinea Conakry. En termes semblants s’ha expressat al presidenta dels Amics dels Animals de Roses, Mercè Homs, “hauria de tenir continuïtat aquest tipus de fira, la llàstima es no haver participat totes les entitats del poble juntes”. Homs estava molt contenta poc abans del tancament de la fira, a les 19 hores, ja que “hem donat tots els gossos que teníem, 4, en adopció, és fantàstic”, deia exultant.
I una altra persona que curiosament té el mateix nom i cognom, Mercè Homs, també ha pres part a la 1ª Fira del Voluntariat. Es tracta de la psicòloga de la Fundació Roses contra el Càncer, la qual ha subratllat que “és una molt bona iniciativa, perquè la gent de Roses sàpiga, per exemple, quina mena de voluntariat fem a la Fundació, ja que hi ha diverses maneres de poder ajudar”.

Mª Àngel Ros, Vocal de l’Associació Síndrome de Moebius també ha apostat perquè “la Fira del Voluntariat tingués continuïtat, com a mínim dos cops a l’any”.

Una setena entitat que ha participat en la Fira, tot i que sense cap ànim de captar voluntaris, sinó de donar color a la Mostra, han estat els grallers de la Colla Gegantera de Roses, els qual han estat una bona estona durant la tarda animant la plaça de l’esglèsia i el seu voltant amb la seva música.