Les Estacions Nàutiques de Catalunya presenten al Saló de Turisme el seu programa d’activitats per a potenciar el turisme familiar

Associació d'Estacions Nàutiques de Catalunya

El president de l'AENC, MIquel Gotanegra presentant el programa d'activitats amb els president de les diferents Estacions Nàutiques

L’Associació d’Estacions Nàutiques de Catalunya, AENC, s’ha promocionat aquest cap de setmana al Saló Internacional de Turisme de Catalunya, SITC

Associació d'Estacions Nàutiques de Catalunya
El president de l’AENC, MIquel Gotanegra presentant el programa d’activitats amb els presidens de les diferents Estacions Nàutiques

Durant tot el cap de setmana l’Associació d’Estacions Nàutiques ha estat present al Saló Internacional de Turisme de Catalunya, SITC, on el mateix president de l’AENC,  Miquel Gotanegra va aprofitar per presentar els nous productes i propostes amb l’objectiu de potenciar el turisme en família, coincidint amb l’Any del Turisme Familiar, impulsat per l’Agència Catalana de Turisme.
Així,  durant la celebració de la Festa del Mar, que es farà els  mesos de maig, juny i agost, algunes estacions nàutiques oferiran un programa d’activitats que inclou importants descomptes, activitats gratuïtes per als menors de 12 anys i activitats per a gaudir en família.
En concret, l’Estació Nàutica l’Estartit-Illes Medes durà a terme  durant el cap de setmana de la Festa del Mar la Festa Apropa’t al Parc.
L’Estació Nàutica de Vilanova i la Geltrú  organitzarà l’activitat  Del camí del ferro al mar que consisteix en una  visita el museu del ferrocarril i la llotja de peix , on també oferirà l’activitat d’ iniciació al caiac per a famílies.
L’Estació Nàutica Costa Daurada ha programat uns itineraris divulgatius fent snorkel sobre Posidonia que són aptes per a nens a partir de 7 anys.
L’Estació Nàutica Sant Carles de la Ràpita – Delta de l’Ebre  ha previst l’activitat Gaudir del Delta en família que inclou descomptes importants en el transport en autocar per als turistes que surtin des de Barcelona.
L’Estació Nàutica de Santa Susanna oferirà activitats gratuïtes com ara el kayak i snorkel  en el cas que el visitant s’allotgi als hotels de Santa Susanna.
L’Estació Nàutica de Roses-Cap de Creus ha programat vàries activitats destinades als petits com ara excursions marítimes i amb tren turístic  i uns tallers infantils.
Amb l’organització d’aquestes Jornades de Portes Obertes, que són la Festa del Mar, les estacions nàutiques es donen a conèixer i a la vegada popularitzen els esports nàutics. Les Estacions Nàutiques de la costa catalana, però, van més enllà de les activitats nàutiques i amplien les seves propostes amb itineraris de natura .

Catalunya és la comunitat autònoma amb  més estacions nàutiques de tot l’estat.  En total n’hi ha set adherides a la AENC:  l’Estartit-Illes Medes, Roses-Cap de Creus, Sant Carles de la Ràpita-Delta de l’Ebre, Costa Daurada, Santa Susanna, Vilanova i la Geltrú i Sant Feliu de Guíxols.
La de Sant Feliu de Guíxols és la darrera que s’ha creat. Ho va fer el passat mes de gener.