Les feres salvatges de la colla Bruel

Integrans de la colla Bruel amb un lleopard

La colla Bruel abandona l’espècie humana en forma de pirates del tresor per endinsar-se en el món animal, convertit en lleopards

Integrans de la colla Bruel amb un lleopard
Integrans de la colla Bruel amb un lleopard

La Bruel és una colla que fa por. En el bon sentit de la paraula, clar. Ho diem perquè l’any passat van atemorir els mars de Roses durant el passat carnaval, quan van anar de Bucaneros. Uns pirates que van anar custodiant al llarg de les desfilades els seu gran cofre del tresor. Però és que enguany han donat una “vuelta de tuerca” més al deixar l’espècie humana per convertir-se en lleopards. Que tremoli el carnaval.

Aquesta disfressa la van escollir ja durant l’any passat, “quan vam veure la disfressa i ens va agradar”, ens va dir Isabel García una de les caps de colla, juntament amb Dani García i Elisabeth García. Tot queda en família.

Així, un bon grapat de lleopards es passejaran per l’Avinguda de Rhode durant la rua de carnaval a la recerca de menjar. Una recerca per la qual han hagut de pagar, cadascuna de les feres salvatges, una quota de 120 euros, la mateixa que l’any passat, sense comptar amb la modista que cus la disfressa, que va a part. Els nens, com en anys anteriors paguen menys, “els d’entre 10 i 15 anys, 100 euros, i els menors de 10, 80 euros”, especifica García.

bruel1La carrosa vol escenificar una cabanya de canyes enmig de la selva, feta d’una material totalment natural i autòcton com és la Canya, una planta que creix arreu del nostre territori i que és caracteritza per la seva lleugeresa i resistència… I que no costa un euro!!

I parlant d’euros, els Bruel no tenen costum posar barraca per la festa major “perquè no podem, som molt poca gent a l’estiu per gestionar la barraca, ja que la majoria treballen”, remarca l’Isabel, així que les despeses del carnaval surten “integrament de les quotes i se situa entre els 3.000 i 4.000 euros”, especifica la cap de colla.

La colla Bruel ha augmentat la seva plantilla pel carnaval d’enguany respecte a l’any passat, quan van ser 20 ‘Bucaneros’, 10 adults i 10 nens.

Així, el proper  8 de febrer seran un total de 36 lleopards els que es presentin per la desfilada de divendres del carnaval de Roses.

Amb la gent que hi haurà durant les passades es poden posar les botes de menjar… Carn fresca!