Les fires donen el tret de sortida a la Festa Major de Roses

Festa Major de Roses 2019
Les fires inicien la Festa Major de Roses

Ahir es van encetar els 10 dies que durarà enguany la Festa Major de Roses

Ahir va començar la Festa Major de Roses. Si que és veritat que dins la seva programació es van realitzar visites al port, la llotja de peix i al Castrum Visigòtic, les quals es porten a terme durant tot l’any, però que l’Ajuntament veu convenient incloure’ls en el programa per donar més difusió al patrimoni cultural, econòmic i històric de la Vila.
Per tant, podem enunciar que les fires, les atraccions, van donar el tret de sortida de la Festa Major de Roses.
I ho va fer amb una visita per part del regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez a la presidenta de l’Associació de Firaires de l’Empordà, Rosa Lourador al mateix recinte firal, per certificar que totes les atraccions estaven a punt per al gaudi de tots els rosincs i rosinques i, per suposat, per totes les persones que ens visitaran per milers durant els pròxims 9 dies, comptant el d’avui, que resten de Festa.

Una Festa Major que el regidor va desitjar que “ens respecti el bon temps, és dir, que no plogui, que el vent, com a mínim, no bufi gaire, i que no n’hi hagi cap incident, perquè la resta, el que és la diversió, ja s’encarregarà la gent de passar-s-ho bé, perquè amb les activitats que hi ha programades no tindran més cap opció”.

Per a Èric Ibáñez, aquesta Festa Major és, per ell, especial, “sí, és diferent, el veus des d’una altra perspectiva, en el meu cas com a responsable que tot es desenvolupi com està previst i, la veritat, em fa especial il·lusió viure la Festa Major així, espero que quan acabi tingui aquesta mateixa sensació”.

Les millors Fires de l’Empordà

Unes fires que, segons Lourador, “són de les millors que hi ha a tot l’Empordà, perquè s’ajunten amb les Barraques i tot plegat fa que vingui molta gent, però sobretot, molts famílies”.
Pel que fa a les atraccions “hi ha per a totes les edats, els inflables per als més petits i, després, pels més grans estan les atraccions fortes, el vaixell viking, el Jamaica, els toros i el núvol, entre d’altres”.   

Torna el Skylab

La presidenta dels firaires va voler destacar “el Skylab, que és un atracció molt antiga que ha tornar a sortir i la tenim aquí a Roses”.

Aquest proper dilluns, 12 d’agost, oferta del 2×1 a les Fires

A diferència d’altres anys, quan els firaires feien l’oferta del 2×1 per muntar-se a les atraccions enguany es farà aquest dilluns, 12 d’agost, ja que normalment es feia el dilluns després d’acabada la Festa Major, però enguany fer-ho enmig dels dies de festa.