Les flors tornaran a envair Roses amb una nova edició de la Fira de la Rosa

Fira de la Rosa de Roses
Les flors emplenaran Roses durant la Fira de la Rosa

La Fira de la Rosa se celebrarà del 3 al 6 de juny amb totes les mostres florals però sense espectacles de carrer

Després que la pandèmia obligués a la suspensió dels actes de la Fira de la Rosa previstos per a l’any passat, l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses, ha decidit tirar endavant una nova edició, tot i que “serà més bàsica, és a dir, la que hem fet sempre amb les diferents mostres florals, però sense cap espectacle al carrer degut qa que no podem garantir l’aplicació de les mesures de seguretat en cas d’aglomeració de gent al voltant de l’espectacle”, ha afirmat el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens.
L’únic espectacle de carrer el protagonitzarà “la barrufeta, una pallassa que anirà voltant per la Vila animant els carrers i regalant obsequis als vianants”, ha desvetllat Llorens.

Així, entre els dies 3 i 6 de juny, tant el vilatans com els visitants podran gaudir de les tradicionals catifes de corpus, les exposicions florals, les campanyes comercials i gastronòmiques, com la de les Mil Roses a Roses i la dels Còctels de Roses formen el programa d’activitats amb el qual l’Ajuntament de Roses vol contribuir a la tornada gradual de les activitats ciutadanes i a atreure visitants per a la dinamització de la població.

Les activitats s’iniciaran el dijous 3 de juny, amb les tradicionals catifes de Corpus amb què els establiments comercials ornamenten diferents carrers del centre de Roses, oferint un magnífic passeig i mosaic de colors i olors.

L’endemà, 4 de juny, tindrà lloc la inauguració i visites (de 14 a 18 h) de les exposicions de flors i roses instal·lades al Teatre Municipal de Roses, a càrrec de l’Associació d’Amics de les roses de Sant Feliu de Llobregat, mentre que la plaça de l’Església lluirà la decoració ideada pels alumnes del del Cicle Formatiu de grau mitjà d’Activitats Comercials del Centre Escolar Empordà.

Els establiments comercials rosincs participaran un any més en la missió de fer protagonistes absolutes a roses i flors, i un total de 51 botigues s’han unit a la campanya “Decora el teu aparador amb motius florals”. Els establiments obsequiaran els seus clients amb globus de la Fira de la Rosa, mentre que el personatge “la Barretura”, una pallassa que amenitzarà dissabte i diumenge els carrers de la vila, també obsequiarà els vianants amb barrets i globus de la Fira de la Rosa. Els carrers comercials comptaran també amb música i decoració durant els dies que duri la fira.

Campanyes per al paladar: 1000 Roses a Roses i Còctels de Roses

Del 3 al 13 de juny, 17 restaurants del municipi s’adhereixen a la campanya “1000 Roses a Roses”, que torna a convidar a dones d’arreu que es diguin Rosa, Rosita, Roser, Rosor o Rosó i els seus compostos o derivats, en qualsevol idioma, a degustar el Menú de la Rosa.

Durant les mateixes dates, del 3 al 13 de juny, la campanya “Còctels a Roses”  permetrà degustar els còctels florals inspirats en el món de la rosa i de les flors que 12 bars i restaurants rosincs han ideat per a l’ocasió.

Concurs d’instagram

Del 3 al 7 de juny s’obrirà la convocatòria del concurs d’Instagram de la IX Fira de la Rosa, dotat amb un premi de 300€. Per participar, cal publicar fotografies amb l’etiqueta #FiraRosa2021 a Instagram seguint els requisits que s’indiquen

Per consultar els establiments que participen en les diferents campanyes, reserves i requisits dels concurs d’instagram AQUÍ.