Suquet de peix de Rose

Les Havaneres tornen per la Festa Major de Roses en solidaritat amb Càrites

Els Pescadors de Roses
Els Pescadors de Roses durant la cantada d'havaneres de primavera al Teatre Municipal de Roses

El grup Els Pescadors de Roses farà una cantada d’havaneres el primer dia de Festa Major a benefici de Càrites

Els Pescadors de Roses
Els Pescadors de Roses durant la cantada d’havaneres de primavera al Teatre Municipal de Roses / Foto: arxiu

Fa uns quants anys, “per la dècada dels 70 a la Festa Major de Roses sempre hi havia una cantada d’havaneres, i després es va deixar de fer. Per mi, explica el tenor de Els Pescadors de Roses, Joaquim Prats, era un neguit que Roses una vila marinera i havanera de tota la vida no tingués havaneres”.
Un mal sabor de boca que enguany en Joaquim no tindrà per la Festa Major, ja que al primer dia de la festa el seu grup farà una cantada d’havaneres a la plaça de l’Esglèsia, tot just després de la celebració de la Missa Internacional Oikumene.

Una cantada d’havanera que tindrà un caire solidari, “sí, vaig parlar amb Pere Bohigas, de Càrites Roses, i el vaig que faríem la cantada a benefici de la seva entitat, perquè jo m’estimo el meu poble, Roses, i vull ajudar a la gent que viu en el meu poble”.

Així, aprofitant que hi serà l’escenari i l’equip de so per la celebració de l’ofici solemne, Els Pescador de Roses cantaran havaneres, i els guanys que treguin gràcies “a unes caixes que he fet per que la gent posi el seu donatiu”, es recaptaran els diners per l’entitat social i humanitària de Càrites.

Cal destacar que Prats va parlar amb Pere Bohigas i el president de la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries, Jordi Segura, per comentar-lis el caire solidari de la cantada d’havaneres, “però ells van decidir, que fos Càrites enguany l’única beneficiària del concert”, ha dit el tenor d’Els Pescadors de Roses, el qual assenyala que si tot va bé i hi ha una bona resposta del públic “l’any vinent podrem tornar a repetir la cantada d’havaneres solidària amb més grups”.