Les inspeccions fraudulentes del gas, entre els principals mals de cap de la gent gran de Roses

Consell Sectorial de la Gent Gran

Un moment de la xerrada sobre Seguretat en la Llar impartida per la Policia Loca de Roses a la gent gran

Ahir es va portar a terme la segona xerrada del cicle dirigit a la gent gran de Roses, on es va parlar de la seguretat a la llar

Consell Sectorial de la Gent Gran
Un moment de la xerrada sobre seguretat en la llar impartida per la Policia Local de Roses a la gent gran

Continuant amb el cicle de xerrades impulsat des del Consell Sectorial de la Gent Gran de Roses, els policies locals, el sotsinspector Francesc Gutiérrez i el caporal Xavier Matas, presentats als assistent pel regidor de Benestar Social de l’Ajuntament de Roses, Marc Danès, van oferir una xerrada-col·loqui a la gent gran dins l’àmbit de la seguretat i prevenció per tal de protegir-los d’accions il·licites o, fins i tot, perilloses. Els agents de seguretat els van fer arribar una sèrie de consells per tal d’evitar qualsevol situació no desitjada.

Però el primer punt que va voler destacar el sotsinspector Gutiérrez va ser un dels principals mals de cap que té la gent gran, tot i que a la resta de la població també s’ha vist perjudicada, i és tracta del inspector de la revisió de gas, “és el problema més majoritari que ens hem trobat, quan persones arriben a casa dient que passen a fer la revisió del gas, és un frau perquè cobren quantitats desorbitades, hi ha gent que ha pagat més de 100 euros per haver-les canviat només les gomes del gas”.

De fet, quan una companyia subministradora de gas vol fer una revisió avisa primer, i sempre, per carta als propietaris avisant que passarà un inspector, el qual mai, mai cobrarà res en efectiu, ja que ho fa la companyia posteriorment mitjançant una factura personalitzada o bé afegint el cost de la revisió a la factura del gas. Per això, l’agent de seguretat va recomanar, en aquest cas, que “si es troben en aquesta situació i tenen dubtes no obrin la porta, truquin a la companyia de gas, a l’ajuntament o a nosaltres, la policia, però no obrin. L’únic que pot passar, si és veritat, és que no facin la revisió aquell dia, només”.

A banda d’aquest punt, els policies locals van recordar als assistents la importància de tancar sempre amb clau les portes d’accés al carrer de la vivenda per estalviar ensurts i no facilitar mai cap dada personal, de cap tipus tot i que la persona que ho demana digui que “és amic íntim del nostre fill o filla”.

En definitiva, va ser una xerrada molt interessant per la gent gran, la qual va fer un bon grapat de preguntes als membres de la Policia Local en relació a la seva seguretat que va fer allargar més del previst la xerrada-col·loqui, “la qual cosa ens ha agradat molt, perquè vam veure que era una tema, el de la seguretat a la llar, que els interessava de veritat, i que nosaltres els vam poder ajudar”, van assenyalar el sotsinspector Francesc Gutiérrez i el caporal Xavier Matas de la Policia Local de Roses.

El 20 de maig es clourà aquest cicle de xerrades destinat a la gent gran de Roses amb la sessió ‘Què cal fer amb el mòbil i facebook’, que anirà a càrrec d’Edgar Tarrés.