Les mocions es mengen la meitat del temps del ple ordinari de l’Ajuntament de Roses

Ajuntament de Roses

PDeCAT, Gent del Poble i ERC van votar a favor tant de la moció per l'alliberament dels presos polítics com la de suport als CDR

Al voltant d’1 hora i 20 minuts van ser necessaris abans de passar a votació quatre mocions presentades al ple del mes d’abril de Roses

Ajuntament de Roses
PDeCAT, Gent del Poble i ERC van votar a favor tant de la moció per l’alliberament dels presos polítics com la de suport als CDR

Dues i 43 minuts va durar la sessió plenària del mes abril de l’Ajuntament que es va celebrar aquest passat 2 de maig. Una sessió que constava de 16 punts de l’ordre del dia més l’apartat de Precs i Preguntes.
D’aquests setze punts, quatre eren mocions. Propostes que van presentar, una el PDeCAT per l’alliberament dels presos polítics, dues per ERC, la primera per denunciar la criminalització dels CDR per part de l’estat Espanyol, i la segona per donar suport a les persones afectades per fibromiàlgia.
I una quarta va ser presentada per Cs per tal d’elaborar un pla d’accessibilitat universal a les platges de Roses.

I per aquestes quatres propostes va ser necessari invertir 1 hora i 20 minuts de debat abans de passar-les a votacions, el que és el mateix, la meitat del temps invertit en celebrar tota la sessió plenària.

Les dues primeres, com sempre que tenen relació, d’una manera o altra, amb el procés en Catalunya, el debat sempre és encès i s’allarga sobremanera (sobrepassant els 5 minuts que té cada regidor d’intervenció) degut, lògicament, a les idees tant contraposades entre els edils dels partits independentistes i els unionistes.  I com els primers són majoria, totes dues es van aprovar.

La tercera, que feia referència als afectats de fibromiàlgia, va trobar el consens de tots els grups municipals i es va aprovar per unanimitat.

I la quarta, la presentada pel portaveu de Ciutadans, José Manuel Álvarez, es va allargar també massa davant el to i la critica punxant del regidor de Turisme, Fèlix Llorens, i el portaveu d’ERC, Joan Plana.
El motiu va ser perquè Álvarez va presentar una proposta la qual ja està desenvolupant l’equip de govern de Roses dins el Pla de Platges. I per això, Plana i Llorens van acusar al portaveu de Ciutadans de no llegir-se la documentació relativa als decrets d’alcaldia, “perquè aquest estudi es va contractar al juny de 2017 i s’ha presentat al març de 2018, és a dir, ha estat gairebé un any en el que es podia haver llegit el decret d’alcaldia referent aquest estudi”, va manifestar Llorens, per demanar-li al portaveu de Ciutadans que retirés la moció “per respecte a l’Ajuntament, al seu partit i als seus votants”.
Joan Plana va emprar un to més agressiu, d’animadversió cap José Manuel Álvarez dient-li que “si vostè ha presentat aquesta moció és perquè no sabia que hi havia aquest Pla de Platges perquè no va anar a la reunió, i votarem en contra de la seva proposta per denunciar que vostè, sistemàticament, practica l’absentisme en totes les reunions que celebra el consistori, només ve en aquelles que es cobra”.

El portaveu de Ciutadans es va defensar dient que si no va a les reunions “és per motius de feina, perquè jo no tinc tant de temps lliure com altres”.

La moció va ser rebutjada per majoria.
Total, 1 hora i 20 minuts de temps, només 3 minuts menys que per tirar endavant els 12 punts restants de l’ordre del dia més l’apartat de Precs i Preguntes.