Les moratòries d’apartaments turístics fomenten encara més l’intrusisme

Associació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona
Premiats al IX Simposiume de l'Associació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona

Així ho va advertir l’Associació Turística d’Apartaments de Costa Brava- Pirineu de Girona (ATA) Girona en el transcurs del IX Simposi centrat en el turisme sostenible, la ciber-seguretat i la legalitat

El president de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona (ATA), Lluís Parera, va advertir, ahir, durant la celebració del IX Simposi de l’entitat,  que es va dur a terme a l’Evenia Olypmpic Congress Center de Lloret de Mar, que les restriccions de llicències que han impulsar alguns ajuntaments de les comarques gironines fomenten encara més l’intrusisme en el sector.
Aquestes mesures, segons Parera, “no ajuden a avançar en la lluita contra el problema de la  il·legalitat que pateixen aquest tipus d’allotjaments turístics  sinó que generen més economia submergida”, remarcant que “es tracta de moratòries unilaterals i no permeten incloure les recomanacions que es fan des de l’Associació”.
Així mateix, Parera va dir que les restriccions de llicències afecten de forma directa als professionals que actuen legalment. A més, el president d’ATA va recordar que les llicències no es donen de forma indiscriminada, sinó segons el que marca la llei .

La inauguració de la jornada va comptar amb la presència del  Director General de Turisme, Octavi Bono; i del tinent d’alcalde i regidor de serveis jurídics i seguretat de Lloret de Mar, Jordi Sais, mentre que la cloenda d’aquest IX Simposi va anar a càrrec del vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jordi Masquef.

Actualment a  les comarques gironines hi ha més de 36.500 unitats inscrites al registre de la Generalitat , el 45% del total de Catalunya, sent la demarcació de Girona capdavantera en la legalització d’Habitatges d´ús turístic.

Premis a l’excel.lència

Durant la celebració del IX Simposi l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona (ATA) ha lliurat els segons Premis Gironins d’Apartaments i Vil·les de Vacances que s’impulsen amb l’objectiu de mostrar la diversitat, la qualitat i l’excel·lència dels apartaments i dels habitatges d’ús turístic de les comarques gironines i reconèixer la professionalitat de les empreses i persones que els  gestionen.  

Així mateix es van lliurar els guardons a trajectòries destacades  i reconeixement a socis de l’ATA.