Les pastanagues del Teatre de Bescanó contra l’apujada de l’IVA fan ruta a Anglaterra

Teatre de Bescanó

El director del Teatre de Bescanó, Quim Marcé, ha estat convidat a fer una conferència a Birgminham sobre l’original protesta contra l’apujada de l’IVA

Teatre de BescanóLes pastanagues del Teatre de Bescanó continuen la seva ruta internacional. L’original campanya de protesta ideada contra l’apujada de l’IVA cultural, amb la venda durant uns dies de pastanagues en comptes d’entrades, segueix despertant un gran interès arreu del món. El director de l’ens, Quim Marcé, ha estat convidat a participar el 9 de juliol al Be Festival, que s’ha organitzat a la localitat anglesa de Birgminham. Cada any aquest festival (que se celebrarà del 2 al 12 de juliol) concentra una vintena d’obres de teatre de països d’arreu d’Europa, exposicions, xerrades, tallers i trobades, en les quals el públic i els artistes intercanvien idees i opinions. Es tracta d’un esdeveniment de gran renom, que compta amb la presentació cada nit de quatre obres de trenta minuts, en una antiga fàbrica de metall, amb naus que es transformen en una plataforma multidisciplinar d’arts escèniques. L’Institut Ramon Llull dóna suport a la participació de Quim Marcé al Be Festival seguint amb l’objectiu d’internacionalitzar la cultura catalana i de fomentar que estigui present en els festivals de referència, en diàleg amb altres països i cultures. El gener d’aquest any els responsables del Teatre de Bescanó van participar en un congrés de l’Associació Internacional per a les Arts Escèniques a Nova York.

Quim Marcé centrarà la seva intervenció a Birgminham no només en la protesta concreta, sinó en la situació actual de les arts escèniques a l’Estat espanyol, amb els efectes molt negatius que comporta per el teixit teatral la pujada del tipus d’IVA cultural del 8% al 21%. També farà referència a algunes iniciatives que s’han dut a terme des del Teatre de Bescanó, com ha estat la creació d’una Associació d’Amics del Teatre, i en les diverses campanyes que s’han impulsat perquè el públic pugui gaudir de descomptes i acostar així la cultura a la població. Un dels apartats de la ponència estarà dedicat a parlar de les tradicions catalanes i de la cultura catalana en general.

La campanya ‘Per la Salut de la Cultura’ també serà protagonista del pregó el 6 d’agost de la Festa Major de Bescanó

El director del Teatre de Bescanó també ha estat convidat a fer el pregó de la Festa Major del municipi, dimecres 6 d’agost, a quarts de deu de la nit a la plaça de Bescanó. Farà la mateixa conferència que va fer a Nova York, acompanyada de les vint imatges que es van projectar. També explicarà vivències amb els congressistes i diverses anècdotes que es van viure.

El Teatre de Bescanó s’ha posicionat com a referent de les arts escèniques de Catalunya, amb una trajectòria ascendent i amb una gran notorietat a l’àmbit internacional. El nombre d’espectadors ha crescut més del 50% des que es va inaugurar fa quatre anys i pel que fa al nombre d’espectacles, ha crescut dels 49 del 2010 als 66 programats el 2013 i aquest any 2014 la línia també és d’increment.

El Teatre de Bescanó ofereix una programació molt atractiva i variada, adreçada a tot tipus de públic. S’hi han pogut veure alguns dels espectacles de més èxit de Catalunya i s’ha mantingut l’equilibri entre el que és més comercial i el que no ho és tant, però que també ha de tenir un aparador.

La campanya “Per la Salut de la Cultura” s’emmarca en la gran tasca que es porta a terme des del municipi per fomentar la cultura i fer possible que arribi a tothom. El mes de juny d’aquest any el Teatre de Bescanó ha tornat a sorprendre amb una potent i imaginativa campanya de promoció, amb descomptes de fins al 60 per cent en el preu de les entrades de la temporada de tardor. L’objectiu d’aquesta campanya, anomenada Qui no corre…vola!, és un cop més acostar la cultura a la ciutadana i que el preu de les entrades no sigui una barrera perquè la població pugui gaudir del teatre.