Les quines de Nadal només es podran organitzar entre el 5 de desembre del 2014 i el 6 de gener de 2015, quatre dies menys que l’any passat

Quina de Nadal a Roses

Quina de Nadal a l'envelat de la plaça Frederic Rahola de Roses / Arxiu

La Generalitat informa als ajuntaments gironins sobre la normativa de les quines

Quina de Nadal a Roses
Quina de Nadal a l’envelat de la plaça Frederic Rahola de Roses / Arxiu

Com és habitual en aquestes dates, la Generalitat a Girona, a través del Servei Territorial del Joc i d’Espectacles, ha tramès una carta als ajuntaments de la demarcació amb informació sobre la normativa que s’aplica en les tradicionals quines de Nadal.

Aquest joc tradicional, popular i sense finalitat de lucre, que se circumscriu a les festes de Nadal i Reis, es pot organitzar en el període comprès entre l’5 de desembre del 2014 i el 6 de gener del 2015, és a dir, es retallen 4 dies respecte a l’any passat quan es podien celebrar des de l’1 de desembre.

L’any passat es van celebrar un total de 232 quines a les comarques gironines.

En la comunicació tramesa s’explicita que poden promoure l’organització d’aquest joc particulars o entitats de tipus social, cultural o recreatiu. També recorda que el període en què es poden organitzar va de l’5 de desembre del 2014 al 6 de gener del 2015 i que en cap cas es pot celebrar una quina fora d’aquestes dates. D’acord amb la normativa legal vigent, no es poden donar premis en metàl·lic i els premis que s’hi reparteixin han de ser d’escassa transcendència econòmica per mantenir així el caràcter tradicional, social i d’esbarjo que caracteritza les quines.

Per poder organitzar la quina, les entitats o persones promotores han de presentar una comunicació prèvia al Servei Territorial del Joc i d’Espectacles de la Delegació del Govern de la Generalitat a Girona. Igualment cal tenir present que els locals on se celebrin quines han de reunir les mesures de seguretat adequades.