Suquet de peix de Rose

Les Travessies de Natació de la Festa Major de Roses apleguen gairebé 200 nedadors

Festa Major de Roses 2014
Sortida de la Travessia llarga

La principal novetat d’aquesta disciplina esportiva de la Festa Major va ser la sortida, realitzada des de la mateixa platja de la Perola

Festa Major de Roses 2014
Sortida de la Travessia curta

“Per motius de seguretat hem hagut de canviar l’emplaçament de la sortida de les Travessies de Natació de l’espigó del segon moll a la mateixa platja de la Perola”,va explicar el director del GEN Roses, organitzador de les proves, David Miralta.

Un canvi d’ubicació de la sortida per motius de seguretat qeu redunda en benefici dels espectadors ja poden seguir de ben a prop tant la sortida com l’arribada de les competicions aquàtiques.

Unes competicions on es van donar cita un total de 186 nedadors una xifra que tot i ser una mica més baixa que l’any passat, va vorejar els 200 participants, el que deixa constància del poder de convocatòria que té aquestes Travessia que enguany arriba la seva 78ª edició,, no només entre els nedadors de Roses i la comarca de l’Alt Empordà, sinó arreu de Catalunya i l’estat espanyol, que aprofitant les seves vacances al nostre país s’apropen fins la Vila per participar-hi.

Festa Major de Roses 2014
Sortida de la Travessia llarga

Així, a les 10 hores en punt es va fer la sortida del recorregut curt de 750 metres de distància pels nedadors alevins o més petits, que només feien una volta al circuit que s’havia abalisat. I a les 11 hores es va donar el tret de sortida de la travessia llarga amb 1.500 metres de recorregut per fer dues voltes al circuit. Els nedadors més ràpids van arribar a doblar als més lents i veient-se un bon espectacle, arribant amb temps molt igualats, decidint-se l’ordre d’arribada després de l’esprint final des de la sortida de l’aigua fins creuar la línia d’arribada que estava sobre la platja.

Els tres primers en arribar a la Travessia curta han estat:

1 – Laura Rodríguez (CN Igualada)

2 – Mar Xiang Puigverd (CN Calella)

3 – Miquel Rosich (GEN Roses)

I els tres primers en arribar a la Travessia llarga han estat:

1 – Oscar Saura (CN Olot)

2 – Miquel Suñer (GEIEG)

3 – Ricard Pujol (CN Mataró)