Roses Cultura

L’esbós del mosaic de la font d’en ‘Xameca’, al Document del Mes de l’Arxiu Municipal

Arxiu Municipal de Roses
Jaume Turró 'Xameca' decorant la font de la plaça de Sant Pere

Aquest desembre, el Document del Mes escollit per l’Arxiu Municipal de Roses és l’esbós realitzat per l’artista Jaume Turró Xameca per a la decoració d’una font pública situada a la plaça Sant Pere

Al llarg dels mesos, l’Arxiu Municipal de Roses presenta a través del seu apartat web El Document del Mes, testimonis en diferents formats, ja siguin articles, cartes, fotografies, actes de sessions, plànols,… que donen a conèixer des dels fets més transcendents fins a curiositats de la història recent del municipi. Aquest desembre, el document escollit és l’esbós artístic realitzat per l’artista Jaume Turró Xameca per a la decoració d’una font pública situada a la plaça Sant Pere.

Es tracta d’un document de gran senzillesa i fet amb retolador. Al marge esquerre del mateix, Jaume Turró va escriure un seguit d’apunts per explicar a l’Ajuntament del moment quina era la seva proposta. L’artista apuntava en aquesta breu descripció que l’esfera situada a la part superior de la font es decoraria amb un mosaic amb el mateix sistema dibuixat en el croquis.  

Podeu consultar les característiques i anotacions fetes en aquest esbós i conèixer la figura i obra de Jaume Turró, pintor autodidacte considerat el primer artista contemporani rosinc, clicant AQUÍ.