L’Escala se suma a l’oferta de Pesca Turisme

Pesca Turisme

El president de l'Estació Nàutica Roses-Cap de Creus amb representants dels pescadors de l'Escala

Catorze embarcacions: dotze de Roses, una de Llancà i una d’aquest municipi, ja participen en aquesta iniciativa pionera   

Pesca Turisme
El president de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, Miquel Gotanegra, amb representants dels pescadors de l’Escala

Aquest matí, l’Escala s’ha estrenat a la nova oferta de Pescaturisme. Avui, 8 d’agost, una embarcació de pesca artesanal de la Confraria de Pescadors de l’Escala,  ja ha ofert la possibilitat de viure l’experiència de sortir a pescar, per conèixer  i viure de primera mà la feina dels pescadors i l’experiència i les sensacions de sortir a pescar, sumant-se a les dotze de Roses i la de Llançà, que han iniciat l’activitat aquest estiu.

L’Escala, d’aquesta manera, se suma a l’oferta de Pesca Turisme que s’ha estrenat aquesta temporada impulsada per l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus.
A l’Escala, hi participen la Confraria de Pescadors de l’Escala, el centre d’interpretació del peix (Maram) i Escala Turisme. Les reserves, de la mateixa manera que amb la resta de l’oferta de Pesca Turisme, es poden fer per mitjà de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, trucant al 650 27 24 27 o bé mitjançant l’adreça electrònica info@enroses.com.

Conèixer la cultura marinera, la tasca dels pescadors i la difusió del patrimoni al voltant del mar, són alguns dels objectius de la nova oferta de Pesca Turisme, que ofereix activitats molt innovadores al voltant del sector. Segons destaca el president de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, Miquel Gotanegra, “aquesta iniciativa  contribueix a donar un valor afegit als municipis i obre les portes del sector pesquer a la societat en general i al sector turístic en particular, amb la creació de sinèrgies molt importants”. És el primer estiu que a Catalunya es permet aquesta activitat, després que el Govern de la Generlaitat aprovés l’any passat un decret que regula per primer cop l’exercici del turisme pesquer per fomentar la diversificació econòmica del sector i l’apropament del col·lectiu a la població.

L’oferta global impulsada per l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus inclou pesca artesanal i d’arrossegament. També hi ha noves línies de visites guiades al port de Roses, es pot visitar una embarcació i hi ha la possibilitat de descobrir l’entorn amb caiac, a més d’un apartat de gastronomia i entorn patrimonial de gran interès. A l’Escala també es fan visites al port del municipi.  En relació al conjunt de les sortides de pesca, s’ofereix la possibilitat de viure experiències reals amb una jornada complerta, on es poden visualitzar totes les arts del sector i participar en les tasques que es porten a terme. Els pescadors es converteixen en protagonistes i són els encarregats de transmetre un seguit d’idees i valors per aprofundir en la seva feina i contribuir al seu coneixement i valoració. El nou producte turístic permet reforçar la identitat del col·lectiu dels pescadors i difondre el patrimoni, les tradicions, els oficis, la gastronomia i la cultura vinculada al sector.