L’Escola de Dansa de la rosinca Pilar Sánchez és la nova delegació oficial a Girona de l’Escola de Flamenc d’Andalusia

Escola de Flamenc d'Andalusia

Ballarines de la Casa Cultural d'Andalusia amb Pilar Sánchez en primer terme

L’acreditació de delegació oficial de l’EFA significa que és l’única escola a tota la demarcació de Girona acreditada per donar una titulació de flamenc

Escola de Flamenc d'Andalusia
Ballarines de la Casa Cultural d’Andalusia amb Pilar Sánchez en primer terme

L’EFA (Escola de Flamenc d’Andalusia), amb el seu objectiu de tenir una delegació a totes les províncies d’arreu l’Estat espanyol, ha obert recentment en dues les províncies  de Catalunya que els hi faltava, Barcelona i Girona.  I el passat 30 de novembre l’EFA anunciava que que l’Escola de Dansa i Música Pilar Sánchez, ubicada a Figueres, és la nova delegació oficial de l’Escola de Flamenc d’Andalusia.

Una bona nova que significa que “som l’única Escola de tot Girona que podem formar, als alumnes que ho desitgin, per treure’s la titulació de Flamenc amb el certificat homologat de l’ Escola de Flamenc d’Andalusia”.

Pilar Sánchez, tot i que va néixer a Figueres, resideix a Roses, i fa 23 anys que és professora de Flamenc, Flamenc Contemporani, Clàssic Espanyol, Escola bolera, Sevillanes, entre d’altres balls.

L’any 1999 crea la seva companyia de Dansa Flamenca “SURAIMA” i actua per tot França durant 6 anys, treballant als millors teatres i sales de festa del país, al mateix temps treballa per les Sales de Ball, Hotels, càmpings de la Costa Brava, amb altres espectacles durant els mesos d’estiu…

Al 2006, després de viatjar  decideix instal.lar-se definitivament a Roses i Figueres per continuar donant classes a la Casa Cultural d’ Andalusia de l’ Alt Empordà on va començar l’any 1994 i segueix a l’actualitat…l’any 2016 obre la seva pròpia Escola Pilar Sánchez on s’integren diferents disciplines de ball, música i Cant, compaginant les classes també a la Casa Cultural.

I a partir d’ara, juntament amb els professors Iván Góngora i Estefanía Herrera impartirà classes de ball flamenc a tots els nivells als alumnes que vulguin assolir la certificació EFA (Escola de Flamenc d’Andalusia) de formació professional.

30è aniversari de la Casa Cultural d’Andalusia de l’Alt Empordà

Casa Cultural d'Andalusia a l'Alt Empordà
El president de la Casa Cultural d’Andalusia, Antonio De la Torre, amb l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el primer tinent d’alcalde, Juan M. Fernández. i dos regidors de l’Ajuntament de Figueres, Pere Casellas i Diego Borrego

La Casa Cultural d’Andalusia de l’Alt Empordà, amb seu a Figueres, es va fundar l’any 1988 per part d’un grup d’amics que desitjaven sentir que, lluny de la seva terra, seguien tenint un trosset d’Andalusia a Catalunya.
Els fundadors de l’entitat van ser l’Antonia Ginés i Juan Fernández, la qual ha anat difonen la cultural d’andalusa durant 3 dècades. 30 anys en el que la Casa Cultural d’Andalusia ha estat presidida pel Senyor Beregildo, Antonio Perejil, Manuel Romero, Francisco Vaquero, Manuel Zamora, Antonio García, Fernando Martos i l’actual, Antonio de la Torre.

I el passat diumenge, 2 de desembre, la Casa Casa Cultural d’Andalusia de l’Alt Empordà va celebrar el seu 30è aniversari, on De la Torre va “agrair a tots els presidents i les Juntes anteriors tota la tasca que han portat a terme per fer possible que l’entitat sigui activa 30 anys després de la seva Fundació, sense tots ells no hauria estat possible celebrar aquest aniversari”.

L’objectiu principal de la Casa Cultural d’Andalusia es mantenir els llaços, els vincles, de la comunitat andalusa que hi ha a la comarca de l’Alt Empordà amb la seva terra d’origen. I per això s’organitzen al llarg de l’any, a banda de classes de flamenc totes les setmanes, actes de celebració “com el Dia d’Andalusia, la Romeria, la Diada, el Dia del Turró i, com no, l’aniversari”, va afirmar el president de l’entitat, Antonio De la Torre, el qual va subratllar que es diu “de l’Alt Empordà perquè no només és per als andalusos, sinó per tothom que vulgui venir”.

Cal destacar que a l’acte de celebració del 30è aniversari de la  Casa Cultural d’Andalusia hi van assistir, entre d’altres, l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan acompanyada del primer tinent d’alcalde, Juan M. Fernández, que també es soci de l’entitat andalusa; l’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, en companyia de regidors del seu govern i de l’oposició i el diputat al Parlament de Catalunya, Jean Castel.