L’Escola de Futbol del Platja Roses té més participació que mai

Escola de Futbol Platja Roses
Dani Haro ensenyant un dels exercicis de futbol platja als jugadors de l'equip Aleví,

8 equips masculins: 1 Benjamí, 1 Aleví, 2 Infantils, 2 Cadets, 1 Juvenil i 1 Primer equip s’han pogut conformar en la 6 ª edició de l’Escola de Futbol Platja de Roses

El Club d’Esports i Lleure Platja de Roses, conegut per tothom per la seva accepció abreviada de Roses Platja, organitza enguany la 6ª edició de l’Escola de Futbol Platja.
Els primers anys es va desenvolupar aquesta activitat com una mena de Casal, però actualment esdevé una Escola d’estiu, com la que desenvolupa qualsevol club de futbol.

Enguany amb motiu de la crisi sanitària de la COVID-19 “pensàvem que punxaríem en quant a la participació, però ha estat tot el contrari, ja que amb la quantitat de jugadors inscrits hem pogut fer 8 equips, 1 de Benjamí, 1 d’Aleví, 2 d’Infantils, 2 de Cadets, 1 de Juvenil i 1 Primer equip, per tant, en lloc  de punxar hem pogut fer més equips”, ha afirmat l’organitzador de l’Escola, el director del Roses Platja i jugador internacional amb la Selecció de Catalunya de Futbol Platja, Dani Haro.

L’objectiu d’aquesta escola de futbol platja impulsada per Haro i que es desenvolupa a la platja de Santa Margarida, tot just a tocar on és el Monument al Turista de Roses, “és formar jugadors, que ja competeixen en el Futbol 11, en el futbol platja per a que quan arribin a edat Amateur puguin anar a competir a nivell internacional tant en clubs com en la seleccions de Catalunya i Espanya”, ja que segons Dani Haro, Roses “és un dels epicentres actuals, a nivell nacional, del futbol platja, destacant que “l’any passat, per exemple, vam ser el club amb més aportacions de jugadors a les seleccions territorials, amb 25 futbolistes d’un total de 48, és a dir, més la meitat dels futbolistes que van competir amb les seleccions van sortir de Roses”.

Primera convocatòria d’un jugador de Roses a la Selecció Espanyola sub-21

La formació que el Roses Platja ha ofert durant aquest 6 darrers anys en aquesta modalitat de futbol que es juga a la sorra de la platja, continua donant els seus fruits, ja que enguany hi hagut la primera convocatòria d’un jugador de Roses a la Selecció Espanyola sub-21, “el que vol dir que l’etapa formativa del nostre club està recollint els resultats de 6 anys de treball formatiu”, ha significat Dani Haro.

Formació important per conèixer els secrets del Futbol Platja

Tots els participants a l’Escola de Futbol del Roses Platja són jugadors de futbol 11 en diferents equips on disputen normalment les seves respectives lligues.

L’esport, el futbol, és el mateix, però la superfície, en ser tant distinta fa que un jugador amb talent jugant en herba esdevingui mediocre si ho fa a la sorra de platja.

“La principal diferència” -explica Dani Haro- “a part que els equips es composen de 5 jugadors i no d’11, és que el terreny de joc sigui de sorra, una superfície totalment inestable, i això fa que ho variï tot, el físic perquè suposa molt més d’esforç, canvia la tècnica perquè pràcticament el jugador es desestabilitza en tot moment i, per tant, la coordinació, és diferent. I si el jugador es desestabilitzar la pilota també bota sense control, mai saps on anirà després de tocar la sorra. Tot això fa que també canviï la tàctica a emprar quan jugues un partit de futbol platja”.

I el físic, la coordinació, la tècnica, la tàctica i, en definitiva, els secrets del Futbol Platja és el que s’ensenya als participants de l’Escola de Futbol d’estiu del Roses Platja.