L’Escola Els Grecs es torna a inundar parcialment d’aigua arran de l’episodi de fortes pluges del passat dissabte

Escola Els Grecs
Les fortes pluges del passat dissabte van inundar el gimnàs i varies aules de l'Escola Els Grecs

L’Ajuntament de Roses demanarà a la Generalitat una actuació urgent per solucionar les inundacions reiterades quan cau un fort aiguat a Roses

Les instal·lacions dels centres d’ensenyament de Primària de Roses van patir les conseqüències de les fortes pluges caigudes el passat dissabte.

Per aquest motiu, el regidor d’Ensenyament, Marc Danés, ha visitat aquest matí tots els centres escolars de la població dels quals el consistori és encarregat del manteniment, com a ara les escoels Jaume Vicens Vives, Els Grecs, Narcís Monturiol, Montserrat Vayreda i les llars d’infants El Cavallet de Mar i El Franquet.

De tots els centres escolars, el més afectat ha estat l’Escola Els Grecs, ja que algunes de les seves aules i d’altres dependències es van inundar d’aigua, per la qual cosa “aquest matí les classes no s’han pogut fer amb normalitat, els alumnes han pogut accedir a l’escola, però els de cicle infantil i 2 aules de cicle mitjà, no han pogut fer classe, degut a que hi havia un pam d’aigua”, ha afirmat Danés. Un pam d’aigua que també hi havia al gimnàs i el menjador, per la qual a diferència de la resta d’escoles, els alumnes de les aules afectades sí han vist modificada la seva activitat normal i s’han hagut de traslladar a altres espais disponibles.

A més, la telefonia i connexió a internet no funcionava i un tall de llum produït el cap de setmana ha provocat que els ingredients que es conservaven en fred previstos per al dinar d’avui, s’hagin hagut de llençar i s’hagi hagut de canviar el menú.

Per fer front a aquesta situació, des de l’Ajuntament s’ha reforçat el personal amb conserges d’altres centres no afectats que han treballat en l’enretirada d’aigua i neteja, tasques que s’han succeït al llarg del dia amb l’objectiu que els espais afectats estiguin secs i nets per acollir demà els alumnes amb normalitat.

Demanar a la Generalitat que solucioni els problemes estructurals de l’Escola Els Grecs per evitar més inundacions al centre

L’Escola Els Grecs és propietat de la Generalitat de Catalunya, i l’Ajuntament de l’encarregat del seu manteniment, per aquest motiu el regidor d’Ensenyament ha afirmat que “sol·licitarem mesures urgents a la Generalitat de Catalunya per a que porti a terme les obres necessàries per solucionar les deficiències detectades des de la construcció del centre i evitar així que es torni a inundar l’escola com passa sempre que cau una aiguat important a Roses”.

Protocol d’actuació

Així mateix, el regidor d’Ensenyament ha afirmat que “es crearà un protocol d’actuació per preveure les accions necessàries en casos d’episodis de fortes pluges en cap de setmana o fora dels horaris lectius, com ha passat ara”.

Pel que fa a la resta de centres, l’escola Narcís Monturiol presentava únicament problemes en la connexió de la xarxa d’ordinadors, que ha estat solucionada al llarg del matí. L’escola Vicens Vives ha sofert petites entrades d’aigua, també solucionades que abans de l’inici de les classes, mentre que l’escola Montserrat Vayreda, a les 8 del matí ja s’havia traslladat un camió de grava per tapar les acumulacions d’aigua detectades al pati. Acumulacions d’aigua que també s’ha produït al gimnàs i a l’ascensor del centre, que ha obligat a efectuar tasques de neteja al llarg del matí.