L’Escola Jaume Vicens Vives de Roses torna a desenvolupar el projecte ‘SomArt’

Projecte ‘SomArt’

El projecte ‘SomArt’ 2019 de l'Escola Jaume Vicens Vives de Roses s'ha basat en l'obra de l'artista Narcís Costa

El rosinc Narcís Costa ha estat l’artista de referència del projecte ‘SomArt’  2019 pel qual els alumnes, de P3 a 6è de Primària de l’Escola Jaume Vicens Vives han tret a la llum tota seva creativitat

Projecte ‘SomArt’
El projecte ‘SomArt’ 2019 de l’Escola Jaume Vicens Vives de Roses s’ha basat en l’obra de l’artista Narcís Costa

El projecte ‘SomArt’ és una iniciativa que es va impulsar a l’escola Jaume Vicens Vives  dins les Àrees de Visual i Plàstica amb la finalitat d’impulsar la creativitat dels nens i nenes, alumnes del centre i que l’any passat va ser guardonat amb un dels Premis Baldiri Reixach.

El projecte ‘SomArt’ impulsa una línia educativa amb educació artística que té com objectiu potenciar la creativitat dels joves estudiants, així com estimular la seva educació en comprovar la neurociència que les activitats artístiques són les més potencien el cervell.
I l’equip docent de la Escola Jaume Vivens Vives, dins el projecte ‘SomArt’ , vol que el seu alumnat potenciï la seva creativitat endinsant-se en les obres d’artistes reconeguts, “i a través del treball d’aquests artistes els nostres alumnes practiquen l’art de la pintura, o el collage, entre d’altres tècniques treballant aquest trimestre en el volum”, ha explicat la professora i impulsora del projecte del Vicens Vives, Meritxell Marí.

I per treballar el volum es va decidir agafar com artista de referència “a Narcís Costa perquè en ser de Roses hem pogut visitar el seu estudi de treball, fer-li entrevistes, i l’hem pogut treballar en la seva obra molt transversalment a través de totes les àrees”, ha explicat la també professora i impulsora del ‘SomArt’, Anna Pou.

Per a Narcís Costa, poder col·laborar en el projecte ‘SomArt’ “em sembla un idea perfecta quan m’ho van proposar des de l’escola i no m’ho vaig pensar dues vegades” definint les rèpliques que van crear els joves alumnes com a “fantàstiques”.

En agraïment per la seva col·laboració els alumnes van crear un conte dedicat a l’artista rosinc titulat ‘El Petit Narcís’.

El projecte ‘SomArt’ es va iniciar al 2018 a l’Escola Vivens Vives de Roses, i en cada curs es treballen 3 autors, un per cada trimestre, de diferents corrents artístiques.