L’escola Montserrat Vayreda corre en solidaritat dels nens i nenes més vulnerables de l’Àfrica

Escola Montserrat Vayreda
L'alumnat de l'escola Montserrat Vayreda van fer "Kilòmetres de Solidaritat envers els infants de l'Àfrica

Alumnes, pares i mares del Montserrat Vayreda van recaptar diners per ajudar als nens i nenes de l’Àfrica en poder tenir ‘aigua potable, una alimentació i una educació adequades

Escola Montserrat Vayreda
L’alumnat de l’escola Montserrat Vayreda van fer “Kilòmetres de Solidaritat envers els infants de l’Àfrica

El passat dimecres 22 de Març coincidint amb el Dia Mundial de l’aigua, l’escola Montserrat Vayreda va col·laborar amb la ONG Save The Children, participant en la XIII edició de “Kilòmetres de Solidaritat”.

Aquest és un projecte educatiu, esportiu i, sobretot, de treball en valors amb l’objectiu que cap nen o nena mori per causes que es poden prevenir abans de complir els 5 anys.

I la manera de col·laborar va ser organitzant una sèries de curses, que es van portar a terme a tocar a la futura escola Montserrat Vayreda, actualment en construcció, on tots els alumnes van córrer una distància depenent de la seva franja d’edat. Així, els de P3 van fer 200 metres, els de P4, 300 metres, els de P5, 400, els de Cicle Inicial, 500, els de Cicle Mitjà, 750, i els de Cicle Superior, 1.000 metres.
S’ha de destacar que aquesta activitat solidària esportiva va tenir un caire molt participatiu, ja que tots els nens i nenes van ser animats pel seus pares i mares. Pares i mares que van aportar a la causa la xifra de 521,87 €. “Sí, la direcció de l’escola va ser l’encarregada d’organitzar aquesta cursa a favor de la supervivència infantil, i des de l’AMPA es vam encarregar de recaptar els diners mitjançant la guardiola solidària que hi vam posar durant les hores d’entrada i sortida del centre durant els dies 20, 21 i 22 de març”, va explicar la Glòria Roura, tresorera de l’Associació de Mares i Pares del Montserrat Vayreda.

Els diners recaptats ja han esta enviat a Save the Children, la qual està portant a terme en alguns països de l’Àfrica projectes com la distribució de pastilles purificadores perquè una família tingui aigua potable durant 8 mesos, la instal·lació d’aigua en les escoles o, també, poder traslladar a un nen amb desnutrició severa a un centre d’estabilització per rebre tractament.

S’ha de destacar que l’escola Montserrat Vayreda de Roses va decidir participar en aquest projecte després que la ONG Save the Children es posés en contacte amb la direcció per proposar-li la seva col·laboració en aquest projecte que és tota una demostració de solidaritat i de compromís en la defensa del drets de la infància, especialment de la més vulnerable.