L’escriptor Esteve Sala va ser profeta a Roses, la seva terra

Els pecats d'Amets

Esteve Sala (dreta) i Jordi Pla durant la presentació del llibre 'Els pecats d'Amets'

Esteve Sala va presentar el seu llibre ‘Els pecats d’Amets’ amb una sala de Ca l’Anita plena de gom a gom

Els pecats d'Amets
Esteve Sala (dreta) i Jordi Pla durant la presentació del llibre ‘Els pecats d’Amets’

Esteve Sala va presentar dissabte passat a la sala cultural de Ca l’Anita el llibre amb el que va quedar finalista del Primer Premi de Narrativa Ciutat de Carlet, ‘Els pecats d’Amets’. El fet de quedar finalista no va suposar cap dotació econòmica per a Sala, però si en canvi ha pogut veure la seva obra publicada per l’editorial Neopàtria, impulsora del guardó literari. Tot un premi al que es va afegir el fet de ser profeta a la seva terra, Roses, com ho demostra “que ha vingut molta gent, i ara el que es tracta és ser profeta fora d’aquí”, va dir en broma l’escriptor.

Aquesta novel·la la va iniciar l’escriptor rosinc ara fa dues dècades, “va començar a ser un conte de 14 pàgines, després va passar a tenir 50, posteriorment 70 fins que ara en té 300 pàgines”, va desvetllar l’Esteve.ç

Així ‘Els pecats d’Amets’ és un recull de contes, entrellaçats, que segueixen una història que es desenvolupa en un país d’un continent, que té 14 països amb dues illes, “això seria el vestit de la història, l’important és el pensament que hi ha darrera de la gent que hi surt. I la posició del rius. les muntanyes, les serralades que surten al llibre tenen un significat simbòlic. I tot i tots tenen un nom en eusquera, per això al final de llibre surt un índex amb el significat dels noms que surten amb l’idioma basc”, va explicar Esteve Sala.

Segons l’autor la seva novel·la “és com un conte per a joves de 15-16 anys però narrat d’una manera que pot llegir qualsevol adult”.

I aquest conte per a joves que pot llegir gent de més edat va ser presentat pel poeta Jordi Pla “perquè l’hi devia, jo vaig presentar un llibre d’ell de poesia preciós aquí a Roses”, va afirmar l’escriptor Sala.