Fira de la Rosa de Roses

L’escriptora Isabel Guzmán Ivars va cloure el XII Taller de lectura i conversa en català de Roses

XII Taller de lectura i conversa en català de Roses
El XII Taller de lectura i conversa en català de Roses es va cloure amb la participació de l'escriptora Isabel Guzmán Ivar

Aquest passat divendres va finalitzar a la Biblioteca Jaume Vicens Vives el dotzè Taller de lectura i conversa en català de Roses

La cloenda del XII Taller de lectura i conversa en català de Roses, que va tenir lloc aquest passat divendres a l’Espai Z d e la Biblioteca Jaume Vicens Vives, va comptar amb la participació de l’escriptora Isabel Guzmán Ivars, que va compartir les seves reflexions amb les participants sobre la seva novel·la Bocins de pell

En aquesta sessió literària dedicada a Bocins de pell, Isabel Guzmán va parlar de la seva novel·la amb les persones que han llegit l’obra en el marc del XII Taller de lectura i conversa en català, dut a terme entre l’octubre del 2023 i el març de 2024.

Molt contenta i complaguda pel fet que els seus relats hagin estat llegits per persones que estan estudiant català, la Isabel va començar la seva intervenció amb la intenció de desmitificar el fet d’escriure. Per ella, per escriure simplement cal tenir-ne moltes ganes, llegir molt i, finalment, escriure amb total llibertat.

L’autora ha explicat que la seva voluntat com a escriptora ha estat traslladar aspectes de la vida actual a través d’un llenguatge molt àgil, però també de jugar amb el lector amb finals inesperats i salpebrats amb sentit de l’humor.

A continuació, les alumnes van interpel·lar l’espriptora aportant el seu punt de vista. Entre altres aspectes, van destacar la diferència entre els sentiments i les emocions que els ha provocat cada relat. Per exemple, del relat “Posa un pagès a la teva vida”, van ressaltar l’ús de les frases fetes a través de les quals han pogut aprofundir en aquestes expressions populars, com ara “importar un rave”, “agafar el bou per les banyes”, “anar al gra”, “treure de polleguera”, “anar de cara a barraca” o “passar de taca d’oli”.

En finalitzar la sessió, la Isabel va voler encoratjar les alumnes a seguir tenint curiositat i estima per la llengua catalana. Aquesta activitat, inclosa dins les accions de foment de la lectura, ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la Biblioteca Jaume Vicens i Vives de Roses, les tres persones voluntàries responsables del Taller de lectura i conversa en català -la Mercè Fages, la Mar Pèlach i la Montse Sastre- i l’Oficina de Català de Roses, que participa en l’organització del taller i impulsa el projecte en el marc de les seves activitats orientades a promoure l’ús social del català a través d’activitats de foment de la lectura i de la conversa en català.