L’esglèsia de Santa Maria de Roses s’omple per a l’audició del Concert de Nadal

Ahir diumenge 23 de desembre, l’església parroquial de Santa Maria de Roses es va omplir per assistir a l’audició del Concert de Nadal que, com cada any, organitza l’Ajuntament de Roses. Un concert ofert per la Jove Orquestra de Figueres i que es va realitzar en sessió matinal, concretamente a les 12.30 hores

concert_nadal1Per primer cop el Concert de Nadal de Roses es va celebrar en sessió matinal i ho va fer a l’esglèsia de Santa Maria.

La Jove Orquestra de Figueres, concretament, la secció de vent anomenada Tramuntana i la secció Ficaris, va ser l’encarregada d’oferir el Concert de Nadal 2012.

Els primers en envair de música el santuari eclesiàstic van ser els joves músics amb els instruments de vent, que sota la direcció de Mercè Miró van interpretar la peça Polka Anna de Johannn Strauss, 2 Minuets de Johannes Brahms, Bagatela de Istvan Horvarth-Thomas i una darrera i quarta de Scott Joplin, titulada A real slow drag.

concert_nadal2La secció Tramuntana va deixar pas a la Ficaris, de vent. Dirigits per Jordi Piccorelli van interpretar cinc partitures de la composició Peces per a nens del músic d’origen hongarés Béla Bartok, Andante grazioso, Vivace, Moderato sostenuto, Allegro robusto i Cànon vivace risoluto.Tot seguit van tocar quatre peces, acompanyats per la flauta solista de Maria Paltré, de la Simfonia núm. 24 de Franz J. Haydn, Allegro,Adagio i Menuet.

L’última part del concert els músics de la Jove Orquestra de Figueres han interpretat composicions de George F. Händel, Joia en el món, de Franz Gruber, Santa Nit, de James Pierpoint, Sonen campanes, per finalitzar amb la popular El Cant dels Ocells, Titànic de James Horner i Sant Martí de Canigó de Pau Casals.