Roses Cultura

L’Espai Atenea de Roses potencia l’envelliment actiu i ajuda a les persones grans amb demència

Espai Atenea de Roses
L’Espai Atenea es troba ubicat al carreer del Pou, nº 5, de Roses

Dirigit per la psicòloga Marta Coll Rigall, Roses compta a partir d’ara amb l’Espai Atenea, des del qual s’estimulen i es potencien les àrees cognitives superiors de les persones majors de 60 anys

Roses té actualment una població de 20.186 habitants. D’aquests 20.186, actualment, són 4.973 les persones que tenen 60 o més anys.

Tant l’Ajuntament de Roses, amb el programa d’Activitats Esportives, com el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, amb els Tallers de Memòria, ja tenen cura de les persones  majors de 65 anys que tenen un bon estat de salut.
Però a Roses, no hi ha cap espai que es preocupi de les persones majors de 60 anys que ja presenten algun tipus de deteriorament cognitiu.

Millor dit, no n’hi havia cap d’espai, perquè, ara, la psicòloga rosinca, Marta Coll Rigall, especialitzada en demències, ha obert l’Espai Atenea des del qual vol ajudar a tothom qui vulgui entrenar capacitats a mode de prevenció o a mantenir-les, en cas de que existeixi ja una demència, com ara Alzheimer o Parkinson.

L’objectiu principal és fomentar la seva independència el major temps possible i que gaudeixin d’una bona qualitat de vida.

En el moment en què la família detecta que hi ha un comportament estrany en la persona gran, es poden dirigir a l’Espai Atenea on la psicòloga farà una avaluació completa per veure si és necessària la visita a un neuròleg. I, un cop rebut el diagnòstic, la Marta comença a treballar en l’estimulació de les seves capacitats cognitives.

També ofereix un grup de suport per les persones cuidadores no professionals, acompanyant i guiant en tot el procés de la malaltia.

On és l’Espai Atenea?

L’Espai Atenea es troba ubicat al carrer del Pou nº 5, de Roses a tocar de la plaça Catalunya.

Si voleu obtenir més informació de tot el que pot oferir a la gent gran només cal trucar a la Marta, al telèfon 649 66 20 41 o consultar la seva web https://www.espaiatenea.com/