L’Espai Gironès col·laborarà durant la campanya de Nadal amb el Josep Trueta contra la Covid-19

Espai Gironès
L’Espai Gironès dedicarà la campanya de Nadal a lluitar contra la Covid-19

Per cada compra d’una targeta regal a l’Espai Gironès a partir de 30 euros se’n regalarà una altra de 10 i s’aniran sumant 5 euros al projecte

L’Espai Gironès col·laborarà amb la campanya de Nadal, que comença aquest divendres 4 de desembre, amb la lluita contra la Covid-19. Concretament es farà una donació al projecte de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) per desenvolupar una nova teràpia per evitar l’accés del virus als pulmons. El projecte és del grup de replicació cromosòmica encapçalat pel doctor Jordi Frigola. Per cada targeta regal de 30 euros o més que es compri a l’Espai Gironès, el centre comercial en regalarà una de 10 euros i anirà sumant, per cada compra, 5 euros a aquesta iniciativa de recerca.  Les targetes regal no caduquen fins el desembre de 2021. El repte és fer una donació de 10.000 euros.

L’investigador i responsable del grup, Jordi Frigola, va destacar, durant la roda de premsa que s’ha va fer ahir via online, que “la pandèmia Covid-19 està imposant nous reptes sense precedents en la història més propera. Aquesta nova realitat manifesta novament la importància de la recerca d’avui per poder afrontar els reptes del demà. Davant de situacions extremes, calen múltiples solucions que actuïn de manera cooperativa i sinèrgica.  Exemples de cooperació, com el de l’Espai Gironès i l’IDIBGI, són més necessaris que mai. Per això, des de l’IDIBGI agraïm enormement a l’Espai Gironès la seva aposta de futur en nosaltres, i animem a altres empreses a seguir sumant. Al final, apostar per la ciència és una inversió segura, tots hi sortim guanyant”.
Per la seva banda, el gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà, va remarcar que “des de l’Espai Gironès estem molt contents d’engegar per desè any la campanya solidària de Nadal. Per nosaltres és un honor poder ajudar en la investigació a una entitat de referencia de les comarques gironines com es l’IDIBGI. Aquest any, a més, agreujat amb la pandèmia, ha estat especialment important poder contribuir en la investigació sobre la Covid-19 i, concretament, per evitar la seva afectació als pulmons. Esperem i desitgem que gràcies a la solidaritat gironina, aquesta campanya de Nadal sigui un èxit com ho han estat les anteriors”.

La roda de premsa també va comptar amb la participació del responsable de Mecenatge de l’IDIBGI, Ferran Pedró, i la responsable de Marketing de l’Espai Gironès, Cristina Plana.

Tot i que Catalunya continuarà en el primer tram d’obertura progressiva d’activitats, aquesta campanya de Nadal continua endavant  

Aquesta campanya de Nadal, que té com a objectiu lluitar contra la pandèmia de la Covid-19 a través de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta, es portarà a terme tot i que continuen les mesures de restricció decretades pel Govern de la Generalitat, ja que es desenvoluparà fins al desembre de 2021.

Recordem que s’han fet concentracions de protesta per part dels comerciants i amb el suport de l’Espai Gironès, ja que no s’han pogut obrir abans els establiments degut a les mesures restrictives imposades pel Govern als centres comercials per fer front al coronavirus i ha afectat greument al sector. Aquestes mesures s’han considerat un “greuge comparatiu” respecte a la resta de comerç de les comarques gironines. A l’Espai Gironès hi treballen unes 800 persones i que més del 35% dels establiments són petits comerços o franquícies i cal tenir en compte que és una època de l’any essencial, de la que prové cap al 30% de la facturació anual dels comerços.

L’Espai Gironès ha invertit en plans de seguretat sanitària, que estan avalats per una empresa de certificació tan prestigiosa com Bureau Veritas.  El centre comercial ha demostrat que és un espai segur on en tot moment es compleixen escrupolosament amb els controls adoptats per tal de garantir la màxima seguretat dels clients i dels treballadors. Des del centre es remarca l’efectivitat d’aquestes mesures que s’han seguit des del minut zero: control del flux de trànsit i de l’aforament, reforç de la neteja i de la desinfecció, regulació de l’ús d’ascensors, dispensadors de gel hidroalcohòlic, controls de l’estat de l’aire i temperatura, i punts d’entrega de mascaretes i guants, així com personal contractat per informar als visitants de totes les mesures i comprovar que es compleixen.  A més, l’Espai Gironès ha estat certificat com a garantia de màxima seguretat en el context de la pandèmia de la Covid-19. Multi Iberia pot certificar la seguretat dels centres comercials que gestiona a Espanya i Portugal, gràcies a la seva col·laboració amb Bureau Veritas. Multi Iberia es basa en els serveis de Bureau Veritas, que ha dut a terme un procés d’auditoria de conformitat amb la certificació de Global Safe Site.