L’Espai Gironès és ara, també, un ESPAIdART

Espai d'Art a l'Espai Gironès

Els actors d'Inquiet Teatre durant l'actuació

Dilluns es va estrenar ESPAIDART, Festival amb trenta espectacles gratuïts de música, teatre i dansa que es desenvoluparà fims al 7 de juny

Espai d'Art a l'Espai Gironès
Un moment de l’obra Contes Esbojarrats, de la companyia InQuiet Teatre

L’obra Contes Esbojarrats de la companyia InQuiet Teatre va inaugurar dilluns, amb gran èxit, el segon festival d’Arts en Viu ESPAIdART, que se celebra fins al 7 de juny al centre comercial Espai Gironès. Prop d’un centenar de persones van assistir al primer dels espectacles diaris que s’han programat. Dilluns, i ahir a la tarda, en un teatre que s’ha instal·lat a la planta baixa, es van portar a terme actuacions, també, per als més petits dins el MINIFEST, un dels apartats que inclou el festival. Per avui hi ha programat teatre infantil, amb l’obra A la Voreta del Mar, de la companyia Piruleta i per demà dimecres, també a les 18h, la companyia Clin Clon Clow oferirà l’espectacle Pols Màgica, on una pallassa que vol ser maga relata la història d’una caixa on guarda un secret i aconsegueix fer uns trucs espectaculars gràcies als seus ajudants.

ESPAIdART és una iniciativa pionera en les seves característiques, i es consolida com a referent de l’art i la cultura, amb trenta espectacles de música, teatre i dansa de trenta companyies que es porten a terme del 5 de maig al 7 de juny a les instal·lacions d’Espai Gironès i són gratuïts. L’objectiu és apropar la cultura al gran públic i crear una plataforma de difusió de cadascuna de les companyies protagonistes del festival. La iniciativa s’organitza coincidint amb el novè aniversari del centre, amb Salvador Sunyer de padrí.

Després de la bona acollida que va tenir aquest festival l’any passat, el centre s’ha convertit de nou en un gran aparador de cultura. El pressupost que destina Espai Gironès a ESPAIdART és de 42.000 euros, un 5% superior a la primera edició. La plana web del Festival és www.espaidart.net

Espai Gironès, centre comercial de referencia a les comarques gironines, és el primer centre comercial de Catalunya i d’arreu de l’Estat espanyol que ha fet una aposta per tirar endavant un festival d’aquestes característiques. El festival compta amb el suport organitzatiu de la productora teatral saballenca Nocturns. Aquesta iniciativa contribueix a popularitzar les arts escèniques i a difondre la cultura.

Tipologies artístiques

El Festival inclou una programació diària –excepte diumenge-. Aquest any s’ha fet una divisió de tipologies artístiques. Una de les principals novetats són els UNPLUGGEDS, on joves cantautors i músics catalans presentaran diverses propostes musicals les tardes de dijous (a les 19h). Per als petits s’ha creat un espai, el MINIFEST, de dilluns a dimecres, amb una programació d’espectacles infantils. Els divendres i dissabtes hi haurà espectacles per a tots els públics.

Espai d'Art a l'Espai Gironès
Els actors d’Inquiet Teatre durant l’actuació

Els joves músics i cantautors que actuaran a Espai Gironès són el compositor i cantant d’Olot Toni Beiro; la cantant de Barcelona Marta Trujillo; el grup d’havaneres de Girona Les anxovetes, format per tres veus femenines i un guitarrista; el cantautor i músic de les Terres de l’Ebre Joan Rovira; i el cantautor de Barcelona Oriol Padrós. La programació del MINIFEST continuarà a partir de dilluns vinent amb La Fadabruix i la Remellera (Euros Koreans); Contes i Cançons (Marietta); La princesa volia ser pirata (Antaviana); Ka Ke Ki (La Perleta i Els Mitjons); Els contes de la Tia Moka i el Flautista (Tia Moka); La maleta dels contes (Gisela Llimona); Contes de la Carlota (Minúscula); I si la caputxeta es mengés el llop? (Vivim del cuentu); Contes cantats i contats (Alicia Molina); El Pirata Canut (Va de contes). També hi ha dos espectacles de titelles: Cristany i Ermelinda, de la companyia Finíssima i Contes de Tolstoi, de la companyia Front Àrtic.

Pel que fa a la programació d’espectacles de divendres i dissabte, inclou teatre amb música amb viu amb Dugong, de la companyia Sota Mínims; música amb la Big Band de la Universitat de Barcelona; l’espectacle d’òpera infantil La Vaca que canta, de la companyia Poca Cosa; la comèdia d’art La Mascarada Fantàstica de la companyia De la Rosa; teatre en anglès amb Els Llobatons, de la companyia Christophe Sainsot; instruments de joguina amb l’orquestra Fireluche; l’obra de teatre per a nadons Osset Meu de la companyia Bruc Brothers; Flamenco Quindale, titelles amb l’obra Blau Marí de la companyia Pinotxo en bicicleta; i el cor Gospel Girona.