L’Espai Gironès lliura a Càritas un xec de 6.900 euros obtinguts amb la campanya solidària de Nadal

Espai Gironès

De dreta a esquerra, el director de Càritas a Girona, Ramon Barnera, el president del Banc dels Aliments a Girona, Frederic Gómez; el fill de la família de Figueres que han comprat tots els quadres i el gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà

Una família de Figueres es va quedar els cinc quadres que van sortir a subhasta en aquesta campanya solidària

Espai Gironès
De dreta a esquerra, el director de Càritas a Girona, Ramon Barnera, el president del Banc dels Aliments a Girona, Frederic Gómez; el fill de la família de Figueres que han comprat tots els quadres i el gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà

El centre comercial Espai Gironès va entregar ahir a Càritas un xec de 6.900 euros, els diners recaptats per mitjà de la subhasta de pintura que es va impulsar en el marc de la campanya solidària de Nadal per lluitar contra la pobresa i que ha estat un èxit. Els cinc quadres pintats pels cinc reconeguts artistes que han col·laborat en la iniciativa es van adjudicar tots a un únic comprador, una família de Figueres, que se’ls va quedar tots cinc. El fill de la família, que va estar present a l’acte d’entrega, ha explicat que la decisió de comprar tots els quadres ha estat motivada perquè volien donar suport a Càritas amb aquesta acció en uns moments com els actuals en què hi ha tanta necessitat d’ajuda i col·laboració de la societat. Els 5.900 euros obtinguts s’han destinat a Càritas amb la finalitat de col·laborar en la seva gran tasca d’ajuda a les persones més necessitades i també s’hi han sumat 1.000 euros més que l’Espai Gironès ha donat també a Càritas pels més de 5.000 selfies rebuts davant el cartell Tu hi pintes molt! En la lluita contra la pobresa, que estava situat al Punt Solidari.

També es va fer entrega al Banc dels Aliments dels 587 quilos recollits

El centre comercial va fer entrega, ahir també, dels 587 quilos recollits durant les passades festes de Nadal al Banc dels Aliments, ja que l’altre objectiu de la campanya era recollir menjar per aquesta entitat.

El director de Càritas Diocesana de Girona, Ramon Barnera, ha destacat la seva gran satisfacció per la campanya que ha dut a terme l’Espai Gironès. “A més de les ajudes assistencials en aquests moments treballem per potenciar la dignitat de les persones, amb una feina molt continuada i amb necessitat de recursos, i campanyes com aquesta ajuden a aquest objectiu”, va indicar. El president del Banc dels Aliments de Girona, Frederic Gómez, va agraïr a l’Espai Gironès que ja sigui la tercera edició en què s’ha dut a terme aquesta campanya. “No només és important pels aliments recollits sinó també pel foment de la solidaritat que representa”, va remarcar. El gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà, va destacar la resposta de la societat tant positiva que hi ha cada any i ha agraït a la família de Figueres la seva gran implicació en aquest ajut a Càritas per mitjà de l’adquisició dels quadres de la subhasta.

Els quadres que es van subhastar són Girona Orión, de Josep Mocardó; Pijama, de Perico Pastor; Rostres, de José Luis Pasqual; Proyecto C3, de Fernando Adam; i Quadern de viatge a Girona, de Pep Montserrat. Totes les obres es van pintar en directe a l’Espai Gironès per tal que els visitants del Centre Comercial poguessin contemplar el seu procés de creació. La campanya solidària de Nadal, que tenia per lema Aquest Nadal tu hi pintes molt! En la lluita contra la pobresa, es va dur a terme del 26 de novembre al 5 de gener i va comptar amb el suport de la reconeguda dibuixant i caricaturista catalana Pilarín Bayès. Els quadres tenien uns preus de sortida d’entre 600 i 2.500 euros depenent de l’obra.

Més de 500 nens van participar en els cinc tallers de pintura que es van dur a terme els dissabtes durant la campanya.