L’Espai Gironès tanca la campanya solidària amb gairebé 50 tones d’aliments recollits

Espai Gironès
L'Espai Gironès durant les Festes de Nadal / Foto: arxiu

S’ha recollit un 20 per cent més de menjar que l’any passat que el Banc dels Aliments repartirà per mitjà de 112 entitats benèfiques

Espai Gironès
L’Espai Gironès al Nadal durant la campanya solidària de recollida d’aliments

La campanya solidària de Nadal que el Centre Comercial Espai Gironès ha dut a terme del 22 de desembre al 12 de gener s’ha tancat amb un balanç extraordinari. S’han recollit gairebé 50 tones d’aliments, en concret, un total de 48,9 tones de menjar entre les donacions d’aliments que s’han realitzat al Punt Solidari, que van suposar 2.392 quilos, les efectuades durant la visita de Sa Majestat el Rei Melcior, amb 610 kg, i les diferents activitats amb les que es podia col·laborar durant la campanya, com ara, fent-se una foto solidària o participant, la mainada, en algunes de les activitats infantils de l’espai PETITS situat a la planta baixa del centre, que va recollir. 2.088 quilos. Una quantitat de menjar que suposa un 20 per cent més d’aliments que l’any passat .

El gerent del centre comercial Espai Gironès, Pau Jordà, va destacar que el balanç de la campanya ha estat molt positiu, afirmant que “estem molt contents de la resposta de la gent  i el balanç  ens indica que en temps de crisi és quan més es demostra la solidaritat de les persones” . Jordà va afegir que “això ens anima a seguir en aquesta línia i és una part de la nostra responsabilitat com a espai de referència a les comarques de Girona”.

La crisi està perjudicant moltes famílies i cada vegada són més les que han de recórrer al Banc dels Aliments per poder menjar. És per això que l’Espai Gironès s’ha volgut solidaritzar amb les persones més necessitades.

La campanya solidària ha comptat en aquesta ocasió amb  sis padrins de luxe: s’ha comptat un cop més amb la col·laboració del prestigiós cuiner Joan Roca, propietari del celler de can Roca, que ha tornat a cedir la seva imatge per a les diferents accions promocionals; i s’hi han sumat cinc padrins més: la cantant Nina, la periodista Gemma Nierga, l’escriptor Josep Maria Fonalleras; el director del Festival Temporada Alta, Salvador Sunyer i la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer.

S’ha pogut col·laborar en la campanya per mitjà de diferents opcions: portant directament la donació des de casa al Punt Solidari. La donació s’ha afegit a la bàscula solidària i s’ha pogut veure al videowall com el seu pes se sumava al total recaptat. També hi ha hagut la possibilitat de fer-se una fotografia al costat del Punt Solidari i aquest gest es transformava en més aliments per al Banc.  D’altra banda, els clients s’han pogut apropar amb el tiquet de compra de l’Espai Gironès al Punt solidari i aconseguir aliments només fent-se una foto.

Una altra opció ha estat adquirir aliments solidaris al Caprabo, als punts senyalitzats i deixar-los al mateix supermercat o portar-los al Punt Solidari. També es podia formar una penya solidària per participar i omplir d’aliments una capsa solidària. Els més petits han pogut participar a les activitats infantils solidàries i d’aquesta manera el centre donarà aliments al Banc en el seu nom.

En el marc de la campanya solidària, també s’ha organitzat un concurs de microrelats per a Twitter . La guanyadora ha estat la filòloga Núria Ferriol amb el tuit : “Somiava una taula parada amb plats exquisits. Obre els ulls i no hi ha menjar, ni taula, ni sostre, ni amics. Qui l’ajudarà?”. Josep Maria Fonalleras va ser l’encarregat d’escollir el tuit guanyador.