L’Esport i la Política

Anna Jorquera, regidora d'Esports i Joventut

anna_jorquera1Les meves grans aficions han estat l’esport i la política. El taekwondo m’ha omplert els primers anys de joventut amb experiències positives i negatives, amb l’esport vaig sortir de l’adolescència i amb ell he crescut com a persona. Si per desgràcia avui em veig obligada a deixar el tatami a resultes de la meva darrera lesió, per a continuar gaudint d’allò que més m’omple em queda la dedicació plena a la meva altra gran afició.

Tinc la sort d’estar ficada de ple en la política local, el que em permet continuar aprenent i formant-me gràcies a haver estat democràticament elegida per a desenvolupar la responsabilitat de regidora d’esport i joventut.

A Roses tenim molts joves que es dediquen, i molts d’ells de forma exclusiva, al món de l’esport. I a més a més, aconsegueixen molts èxits, títols i reconeixements, fet que és un orgull pel nostre poble.

La crisi econòmica per desgràcia afecta a tothom, però no hem de permetre entrar en una crisi de valors. En el món de la competició puc dir que el tema econòmic és una part molt important a la carrera d’un esportista. Però l’esforç, el treball diari, el respecte a l’adversari, el companyerisme, l’esperit de superació, el sacrifici, són valors que mai es perden. Compartir aquests valors, primer en l’esport i ara en la política, fan que la feina sigui molt agradable, et donen una lliçó de vida quant els veus amb les ganes de seguir treballant dia a dia tot i els entrebancs.

Per reconèixer el sacrifici i l’esforç que fan cada un dels nostres esportistes, varem celebrar la II Nit de l’Esport. Un esdeveniment per donar-los suport i motivació amb l’objectiu que continuïn siguent un exemple pels més petits que venen per darrere, i per tothom. Perquè els valors que tenen aquests joves els podem aplicar en qualsevol àmbit de la nostra vida, en el món laboral, educatiu o familiar.

Faig referència a la feina perquè  també estan passant dificultats els nostres joves. A Roses vàrem fer el Workshop, una activitat on fèiem de fil conductor entre els empresaris i els joves, per tal de poder donar un cop de mà a tots aquells que estaven aturats. Actualment, molts d’ells han pogut trobar feina. Alguns per aquesta temporada i, d’altres per tot l’any.

Des de la regidoria estem amatents a l’expressió esportiva i lúdica del jovent però també volem ajudar-los amb activitats que van més enllà, volem seguir fent activitats semblants per motivar als nostres joves, que no deixin de lluitar. Avui en dia trobar feina requereix molt d’esforç, sacrifici, treball diari, respecte, companyerisme, superació… els mateixos valors, els quals parlàvem abans.

Amb això vull encoratjar-vos a practicar esport i entendre’l també com una escola de la vida, voldria fer-vos notar que l’empenta que tenim gaudint amb els amics en les competicions, la tinguem, també, a l’hora de buscar feina, d’emprendre nous projectes, de superar-nos…

No podem permetre que la crisi econòmica ens faci entrar en una crisi personal, cal continuar lluitant i des de les administracions hem de posar el nostre granet de sorra per a que els nostres joves, nois i noies, no deixin de fer-ho.

Anna Jorquera i Navarro

Regidora de Joventut