L’esport, la cultura i l’esforç personal, Dracmes de Plata de Roses 2013

Dracma de Plata de Roses 2013
Dracma de Plata de Roses

El Club Bàsquet Roses, l’Aplec Sardanista i Jordi Nicolau van ser distingits amb la Dracma de Plata de Roses 2013 en el marc de la festa major de Roses

Dracma de Plata de Roses 2013
Dracma de Plata de Roses

La Dracma de Plata de Roses és la màxima distinció que concedeix l’Ajuntament de Roses en reconeixement a la feina, l’esforç, els valors que representa o desenvolupa una persona o entitat rosinca. I enguany el consistori rosinc en una cerimònia celebrada al Teatre Municipal de Roses dins el dia gran de la feta major de Roses va decidir distingir a dues entitats i una persona: el Club Bàsquet Roses, l’Aplec Sardanista i al director territorial de La Caixa, Jordi Nicolau.

Club Bàsquet Roses
El Club Bàsquet Roses, que l’any passat va complir 25 educant i formant al jovent de Roses a través de l’esport va ser el primer en ser distingit amb la Dracma de Plata de Roses en el dia gran de la Festa Major de la Vila. Lorena Capel i Mariel·la Roig, en representació del club, ja que el seu president, Sebastià Millans, no va poder assistir, de mans de l’alcaldessa, Montse Mindan.
Roig en les paraules d’agraïment que va pronunciar va desvetllar que el club cedirà el fons documental del club a l’Arxiu Municipal de Roses per a que sigui preservat i pugui ser consultat pels rosincs.

Aplec Sardanista
L’Aplec Sardanista organitzat per l’Associació La Rotllana va ser el segon distingit del matí amb la Dracma de Plata. Una distinció que l’Aplec es va fer mereixedor per la preservació i difusió de la sardana. El ball originari de Catalunya que La Rotllana s’encarrega cada anys de mantenir viu amb l’organització de l’Aplec de la Sardana. Un Aplec amb 40 anys d’història.
Montse Mindan va fer entrega de la Dracma de Plata als creadors de l’Aplec Sardanista i als actuals organitzador de l’esdeveniment cultural. Així, els encarregats de rebre la distinció van ser Jordi Adell, Anna Rodríguez, Jaume Olivet, Joaquim Prats, Ismael Bosch i Joaquim Gratacós.

Jordi Nicolau
Els valors, l’eficàcia, l’esforç, la col·laboració, el treball i el compromís van ser algunes de les qualitats que es van nomenar sobre la persona de Jordi Nicolau. Unes qualitats que el van fer mereixedor a “l’empleat de banca”, com ell mateix es va definir, de rebre la Dracma de Plata. Una distinció que l’alcaldessa li va fer entrega en presència de la seva dona i els seus dos fills, presents a l’acte.