L’estació marítima de Palamós comença les obres per a adequar-se a l’espai Schengen

Estació Marítima de Palamós

Estació Marítima de Palamós

La designació de Palamós com a frontera marítima exterior de la Unió Europea comportarà un impuls turístic per a la Costa Brava

Estació Marítima de Palamós
Estació Marítima de Palamós

L’empresa pública Ports de la Generalitat ha iniciat les obres d’ampliació de l’estació marítima del port de Palamós per a adaptar la instal·lació als requeriments de l’espai Schengen. L’actuació permetrà acollir els passatgers de creuers i els tripulants que vénen de fora de la zona Schengen. Aquesta condició obre la possibilitat al port de Palamós a l’embarcament i desembarcament de viatgers, dóna projecció internacional, reforça el sector turístic a la Costa Brava i potencia el creixement econòmic del territori.

Impuls al turisme

Les obres de l’estació marítima han de dotar l’edifici de major superfície tancada i coberta per a la futura acollida de passatgers de fora de l’espai Schengen. Aquest projecte és divideix amb dues fases, i ara Ports ha iniciat  la primera fase.

La primera fase preveu ampliar l’edifici per a encabir la segregació dels controls segons la procedència dels passatgers, a més de l’espai per als cossos policials que realitzin aquesta vigilància.

La façana serà homogènia per a conservar al màxim la distribució original i incorporarà una superfície porxada per a donar aixopluc als passatgers. Per a encabir la nova distribució, l’edifici s’allargarà fins a assolir un superfície de 255 metres quadrats.

L’actuació, inclosa en el Pla d’inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat, suposa un import de 193.000 euros i es preveu que estigui enllestida durant el mes d’abril per a l’inici de la temporada de creuers 2016.